Baia Mare: Vezi câte zile libere vom avea în acest an

Baia Mare: Vezi câte zile libere vom avea în acest an

Anul 2012 ne aduce 11 zile de sărbătoare legală însă românii se vor putea bucura doar de 7 zile libere, asta deoarece 4 dintre acestea vor cădea într-o zi de sâmbătă sau duminică.

Potrivit Codului Muncii, în 2012 vom avea 11 zile de sărbătoare legală: 1 şi 2 ianuarie, prima şi a doua zi de Paşti, 1 Mai, prima şi a doua zi de Rusalii, 15 august, 1 Decembrie şi primele două zile de Crăciun. În 2012, trei dintre acestea – 1 ianuarie, prima zi de Paşti şi prima zi de Rusalii vor fi sărbătorite într-o zi de duminică. De asemenea, românii vor marca Ziua Naţională a României într-un week-end. Mai mult decât atât, în acest an am mai putea avea o zi liberă – data de 30 noiembrie, cunoscută drept sărbătoarea Sfântului Andrei. Proiectul a trecut deja de Senat şi aşteaptă decizia Camerei Deputaţilor. "E un bun prilej de a avea două zile libere pentru că în situaţia actuală, practic, mai ales când pică la început sau la mijlocul săptămânii, o zi liberă e cam nicicum. Şi având în vedere că şi enoriaşii creştini ortodocşi au o astfel de mare sărbătoare, împreună cu sărbătoarea naţională, noi am propus declararea acestei zile ca fiind liberă. A trecut prin Senat, acum merge către Camera Deputaţilor", a declarat senatorul PNL, Liviu Titus Paşca.

Ca zi liberă legală a fost propusă şi data de 24 ianuarie însă până la ora actuală, camera decizională nu a hotărât nimic în acest sens.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.