Baia Mare: Vasile Lucaciu – strada de 11.600.000 lei

Baia Mare: Vasile Lucaciu – strada de 11.600.000 lei

Dupa mai bine de patru ani de tergiversari in ceea ce priveste reabilitarea strazii Vasile Lucaciu, autoritatile locale au efectuat astazi receptia lucrarilor pe tronsonul cuprins intre Spitalul de Boli Infectioase si calea ferata de la iesirea din oras, spre Tautii de Sus.

Autoritatile locale s-au aratat multumite de lucrarile efectuate de societatea Drumuri si Poduri Maramures insa tot au ramas de facut o serie de retusuri. "O singura defectiune as putea sa mentionez, ea nu este majora dar o iau totusi ca o defectiune. La anumite camine, capacele sunt cu aproximativ 5 mm pana la 10 mm, 1 cm sub cota asfaltului si acest lucru l-am mentionat in procesul verbal urmand ca in perioada urmatoare constructorul sa remedieze aceasta problema. In rest alte deficiente nu am constatat", a spus citymanagerul municipiului Baia Mare, Vasile Barbul.

Lucrarile de modernizare a acestei strazi au constat in reabilitarea partii carosabile, realizarea a 163 de locuri de parcare in afara partii carosabile, reabilitarea trotuarelor, realizarea pe o lungime de aproximativ 1200 de metri a unei piste duble pentru biciclete si refacerea zonelor verzi. "In afara proiectului dar tot pe aceasta strada s-au inlocuit inainte de a ajunge la reabilitarea carosabilului retelele de apa, de canalizare menajera, de canalizare pluviala precum si reteaua de joasa si de medie presiune de gaz metan. S-a inlocuit firul de contact pentru troleibuz pe portiunea unde am facut largirea strazii, respectiv s-au refacut zonele verzi", a mai adaugat Vasile Barbul.  

Valoarea lucrarilor se ridica la aproximativ la 11.600.000 lei. Primarul Baii Mari, Catalin Chereches, doreste ca in cel mai scurt timp sa fie plantati plantani de-a lungul intregii strazi Vasile Lucaciu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.