Baia Mare: USL este împotriva comasării alegerilor locale cu cele parlamentare

Baia Mare: USL este împotriva comasării alegerilor locale cu cele parlamentare

Uniunea Social Liberală este împotriva comasării alegerilor locale cu cele parlamentare. USL se va opune prin mijloace politice şi constituţionale oricăror proiecte sau modificări legislative care riscă să afecteze corectitudinea alegerilor şi natura lor democratică. mai mult, USL va respinge orice iniţiativă care pune în pericol funcţionarea sistemului democratic în România.

Indiferent că alegerile vor fi comasate sau nu, reprezentanţii USL susţin că potrivit sondajelor, în 2012 cel care va pierde alegerile va fi Partidul Democrat Liberal. "Toate aceste încercări disperate nu vor putea împiedica Uniunea Social Liberală care cu siguranţă va câştiga alegerile. Noi respingem comasarea alegerilor şi prelungirea nejustificată a mandatului aleşilor locali. Aceasta va afecta natura democratică a sistemului politic şi va constitui un precedent, după părerea noastră, extrem de periculos. Comasarea alegerilor este încă un pas spre autoritarism, mai rămâne ca în România să nu se mai desfăşoare alegeri deloc decât atunci când aceste alegeri convin Puterii", a declarat senatorul PNL, Liviu Titus Paşca.

După părerea reprezentanţilor USL, calculul pedeliştilor cu privire la faptul că o  comasare a alegerilor va avantaja garantat actuala putere, este total greşit. Şi chiar dacă alegerile locale cu cele parlamentare vor fi comasate, USL-ul se va supune dar tot va ieşi învingător în bătălia electorală despre care se preconizează că va avea loc în luna noiembrie a anului viitor.
 

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.