Baia Mare: Universitatea de Nord Baia Mare, la coada clasificării realizate de Ministerul Educaţiei

Baia Mare: Universitatea de Nord Baia Mare, la coada clasificării realizate de Ministerul Educaţiei

Procesul de clasificare al universităţilor româneşti a luat sfârşit iar Universitatea de Nord din Baia Mare a fost clasată în ultima grupă valorică. Conducerea instituţiei de învăţământ spune că rezultatele evaluării sunt dezamăgitoare.

În urma clasificării, Ministerul Educaţiei a stabilit că doar 12 universităţi din ţară îndeplinesc standardele de a putea organiza doctorate. 15 universităţi au primit nivelul mediu de cercetare ştiinţifică iar restul instituţiilor de învăţământ superior fac parte din grupa valorică, unde s-a încadrat şi Universitatea de Nord din Baia Mare. "Din punctul de vedere al locului în care ne aflăm, bineînţeles că este o dezamăgire pentru că aşteptările noastre erau totuşi spre poziţia B, având în vedere că rezultatele obţinute în activitatea de cercetare erau cunoscute în general pe plan naţional şi ne situam, zicem noi, într-o poziţie bună. Dar, după aceea, văzând totuşi rigoarea cu care s-a făcut clasificarea, locurile sunt ocupate oarecum, zic eu, normal şi natural, în categoria C.", declară prof. univ. dr. Georgeta Corniţă, prorector Universitatea de Nord Baia Mare.

Primarul municipiului Baia Mare este de părere că această clasificare nu va afecta imaginea Universităţii de Nord. "E legea învăţământului care spune foarte clar că învăţământul universitar se organizează în aceste consorţii. Tot ceea ce înseamnă studii postuniversitare vor fi coordonate de către consorţii, nu de către universităţi. Nu înseamnă că îşi pierde din valoare neapărat Universitatea de Nord. Dimpotrivă, poate fi chiar o creştere de valoare pentru că poţi aduce profesori şi din alte universităţi care fac parte din acelaşi consorţiu", este de părere primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

Reprezentanţii Universităţii de Nord Baia Mare susţin că această clasificare nu încurcă în mare măsură activitatea curentă de pregătire şi deschidere a noului an universitar. Instituţia de învăţământ a primit pentru noul an universitar 2011-2012, 110 locuri bugetate pentru masterat, pe trei domenii: filologie, filozofie şi matematică.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.