Baia Mare: Un copil în vârstă de doi ani a ajuns la terapie intensivă după de a înghiţit o substanţă caustică

Baia Mare: Un copil în vârstă de doi ani a ajuns la terapie intensivă după de a înghiţit o substanţă caustică

Neatenţia unor părinţi a făcut ca micuţul lor să fie internat de urgenţă la secţia de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" Baia Mare. Copilul în vârstă de doi anişori a înghiţit o substanţă caustică pe care mama acestuia a turnat-o într-o sticlă de suc, urmând să o folosească pentru curăţarea unor suprafeţe de interior.

Copilul a fost transportat de urgenţă în această dimineaţă la Spitalul Judeţean Baia Mare însă din fericire, starea lui de sănătare se află în prezent în afara oricărui pericol. "A fost internat astăzi, cu edem pulmonar acut care a survenit în urma ingestiei unei substanţe toxice. El a fost spitalizat de secţia de Terapie Intensivă, a fost recuperat integral, în acest moment este transferat pe secţia de Pediatrie, cu stare bună şi se aşteaptă date suplimentare de la părinţi, care vor spune ce substanţă a ingerat. Din spusele medicului pediatru, a ingurcitat o substanţă depozitată aparent într-o sticluţă de suc care ar fi urmat să fie folosită la curăţenie. Acea substanţă la rândul ei ar fi fost primită de către familie de la cineva, deci problema e în curs de lămurire", a declarat dr. Călin Pop, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş Baia Mare.

Copilul este internat în acest moment la Secţia de Pediatrie, aflându-se sub stricta supraveghere a doctorilor. Medicii atrag atenţia părinţilor să îşi supravegheze copiii pentru a evita întâmplarea unor evenimente neplăcute care pot pune în pericol starea de sănătate a micuţilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.