Baia Mare: Un agent de poliţie şi-a pierdut calitatea de ofiţer de poliţie judiciară după ce a fost implicat într-un conflict cu actualul deputat Florin Tătaru

Baia Mare: Un agent de poliţie şi-a pierdut calitatea de ofiţer de poliţie judiciară după ce a fost implicat într-un conflict cu actualul deputat Florin Tătaru

Numele deputatului P.S.D., Florin Tătaru, este implicat într-un nou scandal. După ce în campania electorală din luna august a anului trecut, au apărut zvonuri că în 1998 acesta ar fi răpit un om, Florin Tătaru este acuzat acum că ar fi distrus cariera unui agent de poliţie, care l-a oprit în trafic pentru un control de rutină. Deputatul pesedist infirmă aceste informaţii şi spune că toate aspectele negative apar cu un singur scop – acela de a-i denigra imaginea.

Pe site-ul evz.ro a apărut în urmă cu câteva zile un articol în care subiectul principal era deputatul Florin Tătaru, care a distrus viaţa unui poliţist, după ce agentul l-a oprit în trafic pentru un control de rutină. Incidentul ar fi avut loc în anul 2009. Tătaru conducea atunci un Crysler cu numere roşii şi a fost oprit în trafic de agentul de poliţie Andrei Pop. Pentru că bolidul figura ca fiind furat, Tătaru a fost rugat să se prezinte la Poliţie pentru a clarifica situaţia. Soţia deputatului, procuror de meserie, s-a aflat atunci în maşină alături de soţul ei şi a început să dea telefoane pentru a „rezolva” situaţia. Agentul de poliţie l-a acuzat atunci pe Tătaru de abuz de drept însă potrivit deputatului, singura persoană care a făcut abuz în serviciu şi care şi-a încălcat atribuţiile profesionale a fost agentul de poliţie. "Elocvent este faptul că numitul Pop Andrei face obiectul a nu mai puţin de 4 dosare penale, unul intentat chiar de tatăl său pentru furtul automobilului. Nu mi-a eliberat niciun înscris doveditor că mi-a ridicat actele, n-a întocmit niciun proces verbal al evenimentului, numerele fiind în perfectă legalitate de valabilitate. Mi-a spus că îmi întocmeşte dosar penal. Soţia a fost cu mine în maşină în momentul producerii incidentului, a fost speriată de faptul că inclusiv oprirea autoturismului s-a produs prin declanşarea semnalelor luminoase şi acustice. Nu a fost un control de rutină aşa cum a declarat agentul Pop Andrei, că este o acţiune pe linie de R.C.A.. Nu a fost un filtru al poliţiei, am fost vânat în trafic, s-a venit după mine cu maşinile cu semnale acustice şi luminoase. Nu a fost o vânătoare a mea personală, a fost o vânătoare a maşinii care era implicată într-o dispută, care nu avea nicio legătură cu subsemnatul. Întâmplarea a fost că eram eu la volan.", a declarat deputatul P.S.D., Florin Tătaru.  

Agentul Andrei Pop a fost scos la puţin timp din Poliţia Rutieră. Situaţia nu a fost trecută însă cu vederea de Sindicatul Agenţilor de Poliţie Maramureş, care ia apărarea agentului. "Nu se poate ca în anul 2012, într-o poliţie europeană, că acum vedem pe toate gardurile U.E., ca un poliţist să fie mutat dintr-o parte în alta făcând nişte hârtii tendenţioase. Tocmai astăzi a primit şi o hârtie cum că e cercetat penal într-un dosar de corupţie. E inadmisibil cum peste noapte apar dosare.", a precizat preşedintele Sindicatului Agenţilor de Poliţie Maramureş, Viorel Stroe.

După ce i s-a retras calitatea de ofiţer de poliţie judiciară, Andrei Pop a fost transferat la Biroul de Pază şi Ordine Publică. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.