Baia Mare: TSD Baia Mare dezaprobă noua lege a sănătăţii

Baia Mare: TSD Baia Mare dezaprobă noua lege a sănătăţii

Nu doar sindicatele din sănătate trag semnale de alarmă faţă de proiectul noii legi a sănătăţii ci şi tinerii politicieni. Demisia lui Raed Arafat din funcţia de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii dar şi inepţiile prevăzute în proiectul noii legi a sănătăţii i-au făcut pe junii social-democraţi să declare public că în următoarea perioadă vor iniţia o petiţie împotriva proiectului de lege care i-ar putea costa scump pe români.

Sănătatea va fi din ce în ce mai scumpă iar mulţi dintre noi nu şi-o vor mai putea permite. Aceasta este concluzia trasă de TSD Baia Mare după o analiză a prevederilor noului proiect de lege. "Organizaţia de tineret a hotărât să ia poziţie cu privire la marketingul, la comerţul pe care guvernarea PDL, prin preşedintele Traian Băsescu, încearcă să le facă în aceste zile. Probabil că mi se pare puţin straniu ca organizaţia de tineret a unui partid să intre într-o problemă pe care recunosc că poate să fie mult prea delicată pentru oameni politici şi poate mai uşor înţeleasă pentru oameni de specialitate, dar în prisma faptului că suntem un partid de stânga şi încercăm să ocrotim oarecum păturile şi cetăţenii defavorizaţi din această ţară, nu putem să nu avem un mesaj de solidaritate faţă de aceştia şi să nu ne punem întrebarea câţi dintre cei aflaţi în sărăcie, şi ştiţi foarte bine că sunt mulţi, îşi vor permite un sistem de sănătate privat?", a declarat preşedintele TSD Baia Mare, Cosmin Drulea.

Junii TSD sunt de părere că această lege a sănătăţii care acum se află în dezbatere publică nu aduce nimic bun. Mai mult, la ora actuală, românii nu au nevoie de o reformă în sănătate. Prioritară ar fi o reformă în justiţie. "Este o lege care din punctul meu de vedere îi va distruge pe români din ţară, mai puţin pe cei din afară. Poate cel din afară e interesat să voteze. Ca să îl parafrazez pe preşedintele nostru Victor Ponta, între profesioniştii din sistem sau politicienii lor cu interese, precum Traian Băsescu, USL va merge întotdeauna pe mâna profesioniştilor", a specificat vicepreşedintele TSD Baia Mare, Ciprian Cozoplean.

Tineretul social-democrat doreşte să sensibilizeze populaţia printr-o petiţie pentru a înţelege în mod corect această lege şi pentru a trage un semnal de alarmă că tot ceea ce se întâmplă în România în momentul de faţă nu este deloc bine pentru cetăţenii ei.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.