Baia Mare: Traian Igaş va propune Guvernului comasarea Inspectoratelor Poliţiei de Frontieră

Baia Mare: Traian Igaş va propune Guvernului comasarea Inspectoratelor Poliţiei de Frontieră

Traian Igaş, ministrul Administraţiei şi Internelor, intenţionează să propună Guvernului României comasarea inspectoratelor Poliţiei de Frontieră. Acest lucru a fost făcut public astăzi, în cadrul vizitei sale la sediul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă "Gheorghe Pop de Băseşti" Maramureş. Potrivit ministrului Igaş, demersul de comasare al inspectoratelor va putea fi aplicat abia după aderarea României la Spaţiul Schengen.

În urma comasării, fiecare graniţă va avea un inspectorat de poliţie de frontieră. "Cred că un loc potrivit ar fi ca acest inspectorat judeţean să fie condus de la Sighet. Am văzut li locaţia de acolo, de fapt eu o cunoşteam dinainte, dar este o locaţie proaspăt renovată unde s-au investit pe facilitatea Schengen aproximativ 4 milioane de euro", a declarat ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş.

În cadrul vizitei sale în Maramureş, Traian Igaş a mai participat în această după-masă la inaugurarea sediului S.M.U.R.D. Acesta s-a arătat încântat de investiţia efectuată la sediul S.M.U.R.D. şi, în acelaşi timp, a adus mulţumiri tuturor celor implicaţi în acest proiect şi nu în ultimul rând celor care au donat bani pentru ca această investiţie să poată fi derulată cu succes. "Serviciul S.M.U.R.D. este un serviciu în interesul fiecărui cetăţean pentru că nu se ştie niciodată când avem nevoie de acest serviciu şi e bine să fie dotat şi să fie alături de noi atunci când este nevoie. Vizita mea, aici, în Baia Mare, a avut mai multe obiective de atins şi de vizitat printre care este şi această investiţie. Vreau să mă asigur încă o dată că dispeceratul unic pe care noi l-am inaugurat nu cu foarte mult timp în urmă aici la Baia Mare, făcând parte dintr-un proiect pilot pe care încercăm să eficientizăm activitatea acestui dispecerat dar şi să diminuăm cheltuielile pentru că suntem într-o perioadă în care vrem nu vrem trebuie să strângem cureaua şi să gestionăm foarte bine banul public. Am fost şi am vizitat şi centrul de la Şomcuta Mare pentru că, după cum aţi putut observa, în ultima perioadă, presiunea migratoare la graniţele Europei este din ce în ce mai mare, ţinând cont de situaţia creată în nordul Africii, noi, ca şi ţară membră a Uniunii Europene şi ca viitoare ţară membră în spaţiul Schengen, trebuie să ne interesăm şi să fim pregătiţi pentru o migraţie mai mare decât am avut până în acest moment şi am vrut să mă asigur că sunt condiţii suficient de bune pentru cei pe care îi vom primi sau pentru cei pe care va fi cazul să-i primim", a precizat Traian Igaş. În scurt timp, Ministerul Administraţiei şi Internelor va inaugura un nou centru de primire la Giurgiu. "Aşa cum vă spuneam, noi trebuie să fim pregătiţi dacă este cazul pentru a primi cetăţeni refugiaţi", a mai adăugat Igaş.

Un alt obiectiv al ministrului Igaş în judeţul Maramureş a fost acela de a vizita unitatea militară, unitatea poliţiei de frontieră din Sighetu Marmaţiei şi punctul de frontieră pentru a vedea care sunt condiţiile de desfăşurarea a traficului în acest punct. "Vreau să văd exact cum stau lucrurile la faţa locului şi de aceea am venit aici", a spus Traian Igaş. Ministrul consideră că este nevoie şi de alte puncte de trecere a frontierei în judeţul Maramureş. "Vă pot spune cu maximă responsabilitate că le veţi avea dar de abia după ce vom adera la spaţiul Schengen pentru că evaluările pe frontierele terestre au fost făcute de către acele comisii de specialitate şi nu vom putea solicita din nou acest lucru înainte de a adera la spaţiul Schengen", a mai punctat ministrul Traian Igaş.

În ceea ce priveşte disponibilizările din sistem, Igaş a declarat că momentan nu există noutăţi suplimentare în acest sens. Cert este că procesul de restructurare dar şi o primă reorganizare vor fi încheiate la jumătatea lunii octombrie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.