Baia Mare: Traficul rutier in Pasul Gutai s-a deschis pentru toate categoriile de autovehicule

Baia Mare: Traficul rutier in Pasul Gutai s-a deschis pentru toate categoriile de autovehicule

Traficul rutier in Pasul Gutai s-a redeschis pentru toate categoriile de autovehicule. Angajati si specialisti din cadrul Sectiei de Drumuri Nationale Baia Mare s-au deplasat, in cursul acestei dupa-amiezi, la locul surparii drumului national 18. Scopul deplasarii a fost acela de a verifica modul in care s-a comportat lucrarea executata pe parcursul zilei de sambata, 30 iulie, respectiv daca lucrarea de consolidare a terenului prezinta stabilitate si siguranta rutiera pentru autovehiculele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone. S-a procedat la utilizarea unui compactor pentru asezarea mai buna a terenului, respectiv la turnarea a doua straturi de mixtura asfaltica. Dupa finalizarea lucrarilor si verificarea acestora, s-a luat in calcul reluarea traficului rutier initial prabusirii carosabilului drumului national.

Traficul rutier a fost redeschis pe DN 18, in Pasul Gutai, de la ora 17:30, cu avizul prefectului Sandu Pocol, pentru toate categoriile de autovehicule prevazute sa circule pe drumurile publice.

In zona afectata de alunecrae, la kilometrul 17, circulatia rutiera se desfasoara restrictionat, pe un singur sens, pe o lungime de aproximativ 40 de metri. Pentru a preveni producerea de accidente rutiere, in zona au fost luate masuri de montare, pe ambele sensuri de mers, a indicatoarelor rutiere, in conformitate cu prevederile in vigoare de semnalizare rutiera: restrictionarea vitezei de deplasare la 30 km/h, acordarea de prioritate pentru autovehiculele in rampa care se deplaseaza dinspre sensul Baia Sprie-Sighetu Marmatiei, depasirea interzisa.

Redeschiderea traficului rutier pentru toate categoriile de vehicule si ridicarea restrictiei de tonaj a fost consemnata intr-un proces verbal, fiind anuntate despre aceasta decizie Ministerul Administratiei si Internelor si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.