Baia Mare: TRAFIC REDESCHIS in PASUL GUTAI doar pentru autovehiculele de pana la 7,5 TONE

Baia Mare: TRAFIC REDESCHIS in PASUL GUTAI doar pentru autovehiculele de pana la 7,5 TONE

S-a redeschis traficul in Pasul Gutai doar pentru autovehiculele cu o greutate de pana la 7,5 tone. Angajatii Sectiei de Drumuri Nationale Baia Mare au finalizat lucrarile de reparatii pe tronsonul drumului national afectat de alunecarea de teren.

In zona in care s-a prabusit terenul au fost aduse blocuri masive de piatra, in greutate de cateva tone, care au fost manevrate si asezate cu ajutorul utilajelor pentru a sustine si consolida drumul judetean. De asemenea, zona afectata a mai fost umpluta cu piatra si nisip de dimeniunea recomandata de catre specialistii in constructii de drumuri. Un cilindru compactor a trasat si a compactat materialele de constructie depuse in cavitate pentru a uniformiza lucrarea executata de reabilitare si consolidare a suprafetei de drum prabusite cu drumul initial. Executarea lucrarilor a fost supravegheata de personal din cadrul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj.

La fata locului s-a deplasat pompieri militari care dupa incheierea lucrarilor au spalat carosabilul drumului national de noroi si resturile materialului de constructie, pentru a preveni producerea de accidente rutiere.

Circulatia rutiera se desfasoara in zona de drum afectata de alunecare doar pe un singur sens, pe o lungime de aproximativ 40 de metri.

Angajatii Sectiei de Drumuri Nationale au montat, impreuna cu politisti din cadrul Serviciului Politiei Rutiere, indicatoare rutiere de presemnalizare a zonei alunecare (ATENTIE, DRUM INGUSTAT, PRIORITATE PENTRU AUTOVEHICULELE CARE URCA VERSANTUL MUNTELUI, DEPASIREA INTERZISA, VITEZA REDUSA DE PANA LA 30 KM/H) dar si indicatoare rutiere care permit accesul pe DN 18 doar pentru autovehiculele cu o greutate de pana la 7,5 tone.  

Decizia de a permite accesul in Pasul Gutai a acestor autovehicule a fost luata pentru a se urmari in zilele urmatoare modul in care se comporta lucrarea executata dar si pentru a evita afectarea acesteia, datorita trepidatiilor produse de autovehicule cu gabarit depasit, TIR-uri sau peridoace incarcate cu material lemnos.

"Trebuie sa remarc faptul ca lucrarile de reabilitare si consolidare a drumului prabusit s-au derulat cu rapiditate si in conditii meteorologice nefavorabile, de ploaie. Apreciez interesul conducerii directie regionale care s-a deplasat sambata la fata locului, s-a implicat si ne-a acordat tot sprijinul uman si material pentru a reda traficului rutier acest drum important care face legatura cu Maramuresul istoric", apreciaza prefectul de Maramures, Sandu Pocol.

In functie de comportamentul lucrarii, administratorul drumului national va decide deschiderea circulatiei rutiere pentru toate tipurile de autovehicule, respectiv turnarea de asfalt, in functie de conditiile meteorologice.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.