Baia Mare: Taxele de utilizare temporară a locurilor publice pentru zonele de desfăşurare a Toamnei Băimărene

Baia Mare: Taxele de utilizare temporară a locurilor publice pentru zonele de desfăşurare a Toamnei Băimărene

Taxele de utilizare temporară a locurilor publice pentru zonele de desfăşurare a Toamnei Băimărene în perioada 24-30 septembrie, respectiv a Sărbătorii Castanelor, pe perioada 28-30 septembrie, au fost majorate de către municipalitatea băimăreană şi diferenţiate, în funcţie de activitatea fiecărui comerciant. Noile sume au fost aprobate în cadrul şedinţei de Consiliu Local.

În acest an, comerciaţii care vor închiria spaţii în perimetrul de desfăşurare al evenimentului „Toamna Băimăreană” nu vor mai încheia contracte directe cu firma de salubrizare Drusal. Având în vedere condiţiile oferite de municipalitate în acest sens, Primăria Baia Mare a considerat că este oportună realizarea unei grile diferenţiate în ceea ce priveşte preţurile aferente spaţiilor care urmează să fie închiriate, în funcţie de activitatea prestată de fiecare comerciant. "Pentru suprafeţele cuprinse între 20 şi 50 mp, pentru o singură locaţie, preţul este de 150 lei/mp. Pentru suprafeţele cuprinse între 51 şi 100 mp, pentru o singură locaţie, preţul este de 120 lei/mp. Pentru suprafeţele cuprinse între 101 mp şi 500 mp pentru o singură locaţie, preţul este de 100 lei/mp, iar pentru suprafeţele ce depăşesc 500 mp pentru o singură locaţie, preţul este de 85 lei/mp.", a anunţat primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

Pentru vânzarea produselor de sezon (castane, porumb fiert, popcorn, must, vin, ş.a.), pe suprafeţe de minim zece metri pătraţi, Primăia Baia Mare a propus o altă taxă. "Dacă vorbim strict de perioada Sărbătorii Castanelor, respectiv  28-30 septembrie, această taxă este de 500 lei/perioad[/10 mp. Dacă vorbim de întreaga perioadă, respectiv 24-30 septembrie, suma este de 800 lei pe această suprafaţă de 10 mp.", a mai precizat Cătălin Cherecheş.

Pentru vânzarea produselor de artizanat, taxa va fi de 30 lei-mp pe perioada 28-30 septembrie, pentru parcuri de distracţii, 70 lei – mp pe zi iar pentru jocurile gonflabile, suma este de 30 lei mp pe zi.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.