Baia Mare: Subprefectul Gyongyike Bondi solicita siguranta sporita in scoli si pe perioada vacantei de vara

Baia Mare: Subprefectul Gyongyike Bondi solicita siguranta sporita in scoli si pe perioada vacantei de vara

Subprefectul Gyongyike Bondi solicita oamenilor legii sa aiba in vedere supravegherea perimetrelor scolare si pe timpul vacantei de vara. Mai mult decat atat, aceasta le-a cerut reprezentantilor politiei si jandarmeriei sa isi intensifice controalele atat pe parcursul zilei cat si in timpul noptii in zona cluburilor si a teraselor. Toate acestea, pentru a lua masuri in combaterea consumului de alcool, in randul tinerilor sub 18 ani, dar si a etnobotanicelor.

"Sa se odihneasca, sa se distreze dar in mod civilizat si in locuri pentru ei. Asta este dorinta noastra ca in septembrie, cand incepe scoala, cu totii, pentru toti copiii sa inceapa scoala. Sa nu ne lipseasca niciun copil de la scoala. Sa nu pateasca ceva. Sa speram ca ii vom putea sensibiliza si pe parinti, sa fie si ei mai atenti, sa nu creada ca un copil de 13, 14 ani e deja mare, poate sa aiba grija de el. Sa fie atenti cu copiii lor, daca observa orice modificare in comportamentul copilului, sa apeleze cu incredere unde trebuie, sa putem interveni inca de la inceput", spune Gyongyike Bondi, subprefect de Maramures.

De asemenea, subprefectul a cerut sa se ia in vedere si barurile din vecinatatea scolilor, cu motivul ca dupa o joaca buna in curtea scolii, localurile din zona unitatilor de invatant ii atrag pe tineri mai ceva ca un magnet. "Treci strada si e acolo birtul. De ani de zile sunt acolo. Chiar nu pot sa inteleg cum este permis asa ceva. Iese copilul de scoala si da de birt. Bine ca nu-s puse zebre. Numai zebrele lipsesc", adauga Gyongyike Bondi, subprefect de Maramures.

Solicitari pentru mentinerea sigurantei in scoli pe perioada vacantei de vara au fost adresate si Inspectoratului Scolar Judetean.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.