Baia Mare: Spaţii expoziţionale noi şi săli de conferinţă şi lectură dotate cu aparatură de ultimă generaţie, la Muzeul de Mineralogie

Baia Mare: Spaţii expoziţionale noi şi săli de conferinţă şi lectură dotate cu aparatură de ultimă generaţie, la Muzeul de Mineralogie

Eveniment festiv astăzi, la Muzeul de Mineralogie din municipiul Baia Mare. Conducerea instituţiei alături de oficialităţile locale au inaugurat noua aripă a clădirii. Aceasta cuprinde spaţii expoziţionale, un atelier educaţional, o sală multimedia de conferinţe şi de lectură dar şi alte spaţii cu destinaţii specifice.

Dacă ziua de 22 decembrie are o semnificaţie istorică pentru poporul român, pentru Muzeul de Mineralogie, această zi va intra în istoria instituţiei de cultură. Asta deoarece, după ani buni de muncă, la Muzeul de Mineralogie a fost inaugurată în sfârşit noua aripă a clădirii. Dotată cu aparatură de ultimă generaţie, noua anexă va permite organizarea de evenimente culturale, educaţionale şi nu numai. "Dacă Maramureşul nostru este cunoscut prin tradiţiile, prin valorile culturale ale acestei regiuni, valori care au reuşit să facă înconjurul lumii, de asemenea, prin bisericile unicat, prin bisericile de lemn ale noastre, unele dintre ele intră chiar în patrimoniul universal, consider că Muzeul de Mineralogie Baia Mare este un ambasador de onoare, un ambasador cultural al Maramureşului. Odată cu această extindere, avem aparatură nouă. Avem chiar şi o instalaţie electronică de tradus în patru limbi. În momentul în care vor avea loc şedinţe la Consiliul Judeţean şi nu numai şi este nevoie de această instalaţie, îi invităm pe toţi aici la noi", a punctat Ioan Bob, directorul Muzeului de Mineralogie Baia Mare.

Iniţiativa extinderii acestui muzeu a fost salutată şi de autorităţile locale şi judeţene. "Este un moment important pentru municipiul Baia Mare şi pentru judeţul Maramureş pentru că Muzeul de Mineralogie este parte a brandului şi istoric şi cultural al acestei zone. Felicit colectivul care lucrează în acest muzeu, felicit iniţiativa extinderii acestui muzeu", a declarat primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş. "Deşi suntem la câteva zile de o sărbătoare mare a românilor şi nu numai, iată că în Maramureş, aseară, cu un alt director tânăr, energic şi cu respect faţă de maramureşeni, Mihai Pătraşcu, a finalizat o investiţie la Aeroportul Internaţional  Baia Mare şi astăzi ne aflăm aici la altă investiţie de peste 1 milion de euro", a evidenţiat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man.

Şi pentru că mai e puţin până la Crăciun, momentul festiv a fost întregit de cete de colindători.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.