Baia Mare: Social-democraţii maramureşeni sprijină decizia Biroului Permanent Naţional al PSD cu privire la schimbarea din funcţie a lui Mircea Geoană

Baia Mare: Social-democraţii maramureşeni sprijină decizia Biroului Permanent Naţional al PSD cu privire la schimbarea din funcţie a lui Mircea Geoană

Social-democraţii maramureşeni sprijină decizia Biroului Permanent Naţional al PSD cu privire la schimbarea lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului. Organizaţia judeţeană a Partidului Social Democrat Maramureş, întrunită în 9 noiembrie, în mod statutar în şedinţa Biroului Permanent Judeţean, la care au fost invitaţi toţi preşedinţii celor 76 de organizaţii teritoriale ale PSD Maramureş, şi-a exprimat în unanimitate susţinerea publică faţă de decizia adoptată de Biroul Permanent Naţional al PSD, referitoare la schimbarea din funcţie a preşedintelui Senatului, Mircea Geoană.

Biroul Permanent Judeţean al Partidului Social Democrat Maramureş sprijină punctul de vedere exprimat de preşedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, şi consideră că demersurile şi măsura adoptată de conducerea centrală a PSD sunt statutare şi nu reprezintă  decât continuarea măsurilor de sancţionare adoptate în cazul lui Mircea Geoană. O decizie luată în unanimitate de către Biroul Permanent Naţional al PSD este obligatorie şi trebuie respectată de către toţi membri PSD. Preşedintele PSD Maramureş, Mircea Ursache, a declarat astăzi, într-un comunicat de presă că “PSD Maramureş susţine transparenţa decizională şi ducerea la îndeplinire a hotărârilor tuturor structurilor interne ale PSD. Prea multă vreme în PSD au contat doar deciziile adoptate în cercuri informale şi impuse apoi membrilor prin voturi formale. Mesajul pe care PSD îl poate transmite electoratului prin renunţarea la o decizie votată în unanimitate este unul de nesiguranţă. Nu ne permitem să fim şovăielnici. Un partid mare ca PSD condus fără forţă poate induce în ochii electoratului că şi guvernarea noastră viitoare va fi la fel. Felul în care e condus un partid în opozitţe sugerează cum va fi condus şi cand va fi la putere.” De asemenea, prim-vicepreşedintele PSD Maramureş, Eugenia Godja, a precizat, în acelaşi comunicat, faptul că "greşelile preşedintelui Mircea Geoană ţin de domeniul evidenţei. Încălcările repetate ale Statutului PSD şi atitudinea de frondă faţă de actuala conducere PSD aleasă statutar în cadrul Congresului PSD sunt mult prea clare pentru a fi disputate. Nu face bine nimînui schimbarea lui Mircea Geoana şi nu generează fericire în rândul membrilor PSD dar o măsură deja adoptată trebuie să-şi urmeze cursul.”

Organizaţia Judeţeană PSD Maramureş consideră că toţi membri PSD sunt egali în faţa Statului PSD iar deciziile trebuie aplicate şi respectate făra echivoc de către toţi, indiferent de poziţia pe care o ocupă într-o anumită funcţie. "Trebuie să demonstrăm românilor că suntem un partid unit şi că putem împreună cu partenerii noştri de la PNL şi PC să construim o alternativă serioasă, puternică şi mai ales hotărâtă la actuala putere coruptă din România. Nu putem să facem acest lucru decât dacă ne respectăm pe noi mai întâi şi cuvântul nostru odată dat să fie respectat cu onoare. Sprijinim în continuare conducerea PSD în frunte cu preşedintele nostru Victor Ponta şi toate angajamentele sale publice. Credem că doar împreună putem să atingem obiectivele asumate în cadrul Congresului PSD: câştigarea alegerilor în 2012 şi reaşezarea României pe făgaşul normal al democraţiei.", au mai arătat reprezentanţii PSD Maramureş în comunicatul de presă.

 

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.