Baia Mare: Sfârşit de săptămână agitat pentru echipajele I.S.U.

Baia Mare: Sfârşit de săptămână agitat pentru echipajele I.S.U.

Sfârşit de săptămână agitat pentru echipajele de intervenţie din cadrul I.S.U. Maramureş. Pompierii, medicii, asistentele şi paramedicii de la S.M.U.R.D. au executat nu mai puţin de 31 de intervenţii. Cele mai multe intervenţii au fost cele ale echipajelor S.M.U.R.D., în număr de 27.

Pe lângă solicitările la probleme medicale, personalul S.M.U.R.D. a intervenit şi la mai multe accidente rutiere. Primul dintre acestea s-a petrecut vineri, 13 ianuarie, ora 11:35, pe strada Matei Basarab din Baia Mare. Un bărbat de 63 de ani a fost transportat la spital. Tot vineri, echipajul S.M.U.R.D. de Terapie Intensivă Mobilă din Baia Mare a intervenit la un accident care a avut loc pe strada Minerilor din Baia Mare. Victima, o  femeie în vârstă de 76 de ani a fost transportată în stare gravă la Spitalul Judeţean din municipiu. De asemenea, pompierii maramureşeni au fost solicitaţi vineri la un incendiu care a izbucnit la o autoutilitară, în localitatea Bocicoel. Militarii Gărzii de Intervenţie "Bogdan Vodă" au stins flăcările rapid. Incendiul s-a declanşat, cel mai probabil, din cauza autoaprinderii substanţelor inflamabile aflate în amestec în autoutilitară.

Potrivit unul comunicat de presă emis de Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, un alt accident grav s-a petrecut sâmbătă, 14 ianuarie, la ora 07:38, în localitatea Ieud, pe strada Principală. Evenimentul rutier s-a soldat cu trei victime: doi bărbaţi de 35 de ani fiecare şi o femeie de 20 de ani. Victimele au fost triate de echipajul S.M.U.R.D de la Bogdan Vodă. Şoferul a refuzat transportul la spital iar celălalt a fost preluat de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Tânăra în vârstă de 20 de an a fost transportată de echipajul S.M.U.R.D de la Vişeu de Sus, până în localitatea Bârsana, unde a fost preluată de S.M.U.R.D. Sighetu Marmaţiei, care a transportat-o apoi la Spitalul Municipal din localitate. În aceeaşi zi, la ora 21:37, paramedicii staţiei S.M.U.R.D. Târgu Lăpuş au fost chemaţi în ajutor la un accident rutier care a avut loc pe strada Principală din satul Văleni, comuna Coroieni. Victima, un bărbat de 59 de ani, a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare. Sâmbătă, 14 ianuarie, la ora 16:27, pompierii Detaşamentului Baia Mare au stins rapid un incendiu în localitatea Băiţa. Focul a izbucnit la coşul de evacuare a fumului din locuinţa unui localnic. Flăcările au mistuit doar funinginea din coşul de evacuare a fumului necurăţat. Tot sămbătă, la ora 21:09, pompierii Gărzii de Intervenţie Borşa  au stins şi ei flăcările de la un coş de fum al unei gospodării de pe strada 22 Decembrie din localitate. Intervenţia lor promptă a făcut ca focul să ardă doar funinginea din coşul de fum necurăţat.  La ora 22:39, pompierii Detaşamentului Baia Mare au acţionat din nou, de această dată la stingerea uniu incendiu declanşat la o casă situată pe strada Universităţii din municipiu. Intervenţia lor promptă a făcut ca pagubele să se limiteze la doar 1 metru pătrat de acoperiş din lemn. Incendiul s-a declanşat, cel mai probabuil, din cauza unui scurtcircuit la un cablu electric defect.
Astăzi, echipajul ambulanţei S.M.U.R.D. de Terapie Intensivă Mobilă din Baia Mare s-a deplasat, la ora 12:00, la Sighetu Marmaţiei, pentru a transporta o pacientă în vârstă de 62 de ani la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.