Baia Mare: Şedinţă de Consiliu Judeţean cu interpelări. Mircea Man, acuzat că nu deţine o strategie de conducere a judeţului

Baia Mare: Şedinţă de Consiliu Judeţean cu interpelări. Mircea Man, acuzat că nu deţine o strategie de conducere a judeţului

Consiliul Judeţean Maramureş a sunat adunarea. Aleşii judeţeni au fost convocaţi astăzi într-o şedinţă extraordinară pentru a aproba trei proiecte de hotărâre. Însă nici bine nu s-au întâlnit că opoziţia a îndreptat tunurile înspre preşedintele tuturor maramureşenilor, care a fost acuzat că nu deţine o strategie bine pusă la punct, de conducere a judeţului.

Înainte de a vota cele trei proiecte de pe ordinea de zi, preşedintele Mircea Man a cerut o statistică referitoare la prezenţa aleşilor judeţeni la şedinţele de Consiliu. Pentru că a fost prima şedinţă din acest an, după ce s-a făcut prezenţa, consilierii din opoziţie nu s-au sfiit să critice proasta guvernare a ţării, dând exemplu demisia lui Raed Arafat. "Elocventă a fost nu numai ziua de ieri ci şi de alaltăieri cu problema Raed Arafat şi modul în care preşedintele României consideră că este singurul om care poate conduce România, ţine loc de guvern, ţine loc de parlament, şi aşa mai departe.", a declarat consilierul judeţean Marinel Kovacs.

Nici preşedintele tuturor maramureşenilor nu a scăpat de critici şi ironii. Consilierii judeţeni l-au comparat cu Traian Băsescu şi i-au cerut acestuia să explice temeiul juridic pe baza căruia a acordat premiile „Valorile Maramureşului” şi „Premiile preşedintelui”, acestea din urmă neavând nicio valoare prin simplu fapt că Instituţia Preşedintelului Consiliului Judeţean nu există. "Preşedintele nostru, stimatul domn preşedinte, probabil se consideră preşedintele Maramureşului că a făcut acelaşi lucru, înmânând diplome, medalii şi alte lucruri la sfârşit de an. Cu regret domnul preşedinte şi vă atrag respectuos atenţia că ar trebui să ne spuneţi nouă, consilierilor judeţeni, care e temeiul juridic în care dumneavoastră aţi făcut acest lucru, având în vedere că după cunoştinţele mele, Instituţia Prezidenţială există ca instituţie în sine dar Instituţia Prezidenţială a Preşedintelui Consiliului Judeţean nu există în sine. Ar trebui să ne demonstraţi măcar juridic acest lucru, cum dumneavoastră reprezentaţi o instituţie când eu ştiu că instituţia suntem noi, cei de aici, şi dumneavoastră sunteţi unul dintre noi şi sunteţi îndrituit de noi să ne reprezentaţi.", a adăugat Marinel Kovacs.

Mai mult, preşedintele Mircea Man a mai fost acuzat că nu are o strategie de conducere a judeţului şi că preia ideile de dezvoltare de la fostul preşedinte de Consiliu Judeţean, Alexandru Cozma. "Am spus-o întotdeauna de-a lungul a trei ani de guvernare a dumneavoastră în judeţul Maramureş că nu aveţi strategie şi că singurul preşedinte de Consiliu Judeţean care a avut cel puţin strategie pentru judeţul Maramureş a fost preşedintele Sandu Cozma. Cinste lui şi totuşi cinste şi dumneavoastră că aţi putut să preluaţi ideile de tunel pe sub Gutin, de pod peste Tisa şi vreţi să le duceţi la îndeplinire", a punctat consilierul judeţean, Gheorghe Şimon.

Replica preşedintelui Consiliului Judeţean  nu a întârziat să apară. "Spuneţi-mi un articol de lege pe care l-am încălcat. Mă onorează să mă comparaţi cu Traian Băsescu dar să ştiţi că meseria mea e aici, în Maramureş şi mă limitez la ceea ce am de făcut în Maramureş. Iar în ceea ce priveşte strategia, să ştiţi că nu am furat nimic de aici. Dacă era vreo strategie şi încă nu am dat de ea, nici consilierii mei nu au dat de ea, eu cred că după trei ani trebuia să o aflăm", a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man.

Consilierii judeţeni din opoziţie i-au mai sugerat preşedintelui Mircea Man să se ferească de lăudători. De asemenea, aceştia i-au reproşat preşedintelui tuturor maramureşenilor că a intrat în campanie electorală încă de la sfârşitul anului trecut iar judeţul trebuie să îşi găsească un alt competitor pentru scaunul de Consiliu Judeţean. 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.