Baia Mare s-a înscris în competiția pentru câștigarea titlului de Capitală Europeană a Tineretului 2022

Baia Mare s-a înscris în competiția pentru câștigarea titlului de Capitală Europeană a Tineretului 2022. În 15 noiembrie a fost prezentat la Bruxelles proiectul de candidatură al orașului, în fața juriului, urmând ca în data de 21 noiembrie la Amiens, în Franța să se desemneze, respectiv să se facă nominalizarea pentru unul dintre orașele finaliste care va deveni Capitală Europeană a Tineretului în 2022.

Baia Mare este singurul oraș din România care s-a înscris în competiția pentru câștigarea titlului de Capitală Europeană a Tineretului 2022. În 15 noiembrie a fost prezentat la Bruxelles proiectul de candidatură al orașului, în fața juriului, urmând ca în data de 21 noiembrie la Amiens, în Franța să se desemneze, respectiv să se facă nominalizarea pentru unul dintre orașele finaliste care va deveni Capitală Europeană a Tineretului în 2022.

Acest demers oferă orașului Baia Mare o șansă reală atât pentru creșterea vizibilității europene și a profilului european al orașului, cât și pentru consolidarea ecosistemului de tineret ce pune bazele unei dezvoltări sociale, urbane, pe termen lung. Candidatura municipiului a fost pregătită şi depusă de către persoanele implicate în managementul programului Baia Mare – Capitala Tineretului din România, alături de experţii şi colaboratorii Grupului PONT.

Peste 65 de organizații de la nivel local, național și european au contribuit la realizarea candidaturii. De asemenea, 650 de tineri voluntari și-au exprimat punctele de vedere cu privire la oraș și candidatură.

Au mai intrat în competiția europeană orașe care doresc să investească în tineri și să asigure un cadru de încurajare a participării acestora la dezvoltarea orașului și comunității.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.