Baia Mare: Realizarea Drumului expres Petea – Satu Mare – Baia Mare, în atenţia Consiliului Judeţean Maramureş

Baia Mare: Realizarea Drumului expres Petea – Satu Mare – Baia Mare, în atenţia Consiliului Judeţean Maramureş

Realizarea drumului expres Petea-Satu Mare-Baia Mare a intrat şi în atenţia Consiliului Judeţean Maramureş. La începutul acestei săptămâni, reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor şi ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România au fost prezenţi în Baia Mare pentru a verifica dacă au intervenit modificări pe traseul stabilit pentru Drumul Expres Petea – Satu Mare Baia Mare.

La nivelul Consiliului Judeţean Maramureş, discuţia s-a axat pe verificarea hărţilor şi a traseului pentru a realiza dacă au apărut modificări sau construcţii pe acest tronson de drum. "Luni a fost prezent la Consiliul Judeţean Maramureş domnul Mihai Grecu, consilier al ministrului Transporturilor şi doamna Maria Capră, director în cadrul C.N.A.D.R. S-a discutat despre posibilitatea implementării unui proiect adoptat cu mulţi ani în urmă, respectiv în martie 2008, drumul expres Baia Mare-Petea. Discuţia a fost una tehnică, în scopul verificării şi confruntării hărţilor şi schiţelor de proiect pentru a vedea dacă nu au apărut modificări, construcţii sau alte impedimente pe traseu", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu.

În conformitate cu prevederile unei hotărâri de Guvern din 5 martie 2008 pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Drumul expres Petea – Satu Mare – Baia Mare şi legăturile la drumurile existente”, traseul stabilit de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România are şapte etape. "Petea-Satu Mare, Centura Satu Mare, Satu Mare-Ardusat, Ardusat-Baia Mare, Centura Baia Mare, Baia Mare – intersecţia Şuior şi Tunel Gutâi. Centura Baia Mare a fost licitată de către Primăria municipiului Baia Mare, pentru un proiect separat care cel mai probabil va face parte integrată din acets proiect şi s-au discutat şi s-au verificat elementele de traseu tehnic. Cam asta a fost discuţia de luni. Este posibilă în cadrul unei discuţii mai largi legarea Maramureşului Istoric de Baia Mare şi zonele învecinate prin cadrul acestui proiect. Problema este până la urmă de fonduri. Dacă vor fi fonduri suficiente se va face, dar, deocamdată, cred eu că este prioritar să legăm Maramureşul printr-un drum circulabil în condiţii optime de Vestul Europei, şi asta este o prioritate numărul 1 pentru Maramureş", a adăugat Zamfir Ciceu.

Investiţia pentru realizarea drumului expres Petea-Satu Mare-Baia Mare va fi suportată de Compania Naţională de Autostrăzi.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.