Baia Mare: RANG SUPERIOR – Spitalul Judeţean "Dr. Constantin Opriş" Baia Mare devine spital regional

Baia Mare: RANG SUPERIOR – Spitalul Judeţean "Dr. Constantin Opriş" Baia Mare devine spital regional

Spitalul Judetean de Urgenta „.Dr. Constantin Opris” Baia Mare urca o treapta in categoria de clasificare, unitatea transformandu-se in spital regional. Totul a  fost posibil datorita dotarilor facute in ultima perioada.

Rang superior pentru Spitalul Judetean de Urgenta „Dr. Constantin Opris” Baia Mare. In urma unui ordin dat de ministru, spitalul va fi incadrat din categoria a III-a, in II A. "Noi am dat curs, în primul rând, solicitării venite din partea Ministerului Sănătăţii de a ne da acordul nostru pentru includerea Spitalului Judeţean de Urgenţă pe lista acestor spitale de urgenţă care asigură la nivel regional partea de medicină de urgenţă. Pentru noi a fost o bucurie să putem să colaborăm de această manieră cu Ministerul Sănătăţii şi că ne-au băgat în seamă", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu.

Un aspect important care a cintarit greu in luarea acestei decizii a fost dotarea spitalului cu aparatura de ultima generatie. Dupa primirea unui computer tomograf de la Ministerul Sanatatii, spitalul a achizitionat si un RMN. "Este un moment important, zic eu, pentru judeţ, un moment important pentru unitatea medicală. E un moment care este, să zic, flatant, dar în acelaşi timp şi incumbă responsabilităţi sporite pentru că va trebui să facem faţă la cazuri mai multe, mai complicate şi pe care să le tratăm mai bine", a precizat managerul Spitalului de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" Baia Mare, dr. Călin Pop.

Maramuresenii vor avea parte de tratamente mai bune si investigatii de inalta calitate, cu atat mai mult cu cat aceasta incadrare va facilita atragerea de fonduri suplimentare pentru dezvoltarea spitalului. Unitatea spitalicească trateaza si pacienti veniti din Satu Mare si Salaj, sau din alte judete limitrofe.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.