Baia Mare: 7 candidaţi la parlamentare au fost amendaţi pentru abateri de la hotărârile Consiliului Local

Baia Mare: 7 candidaţi la parlamentare au fost amendaţi pentru abateri de la hotărârile Consiliului Local

Candidaţi ai Uniunii Social Liberale, ai Alianţei România Dreaptă şi ai Partidului Poporului Dan Diaconescu au fost amendaţi cu câte 2.000 de lei pentru afişele lipite pe stâlpii de iluminat şi staţiile de autobuz din municipiul Baia Mare. În cursul zilei de ieri, Poliţia Locală a efectuat o acţiune de control pe teritoriul administrativ al municipiului Baia Mare, pentru a identifica eventualele derapaje de la hotărârile Consiliului Local şi Dispoziţia primarului municipiului Baia Mare, privind afişajul electoral pe raza oraşului Baia Mare, în campania pentru alegerile parlamentare care vor avea loc în data de 9 decembrie. 

În urma acestui control, au fost depistate mai multe abateri. Candidaţii care nu au respectat afişajul electoral, lipind materiale electorale pe stâlpii de iluminat şi în staţiile de autobuz, sunt:

1. Paşca Liviu Titus – PNL (USL)
2. Tătaru Florin Cristian – PSD (USL)
3. Rogojan Mihai Ciprian – ARD
4. Talpoş Ovidiu Anton – ARD
5. Cristea Pamfil – PPDD

Poliţia Locală a identificat afişe ale acestor candidaţi, lipite pe stâlpii de iluminat şi staţiile de autobuz din cartierele Ferneziu, Firiza şi Valea Borcutului. Toţi cei patru au fost amendaţi cu câte 2.000 de lei şi au fost somaţi să treacă la curăţarea imediată a materialelor de propagandă electorală. De asemenea, abateri de la o hotărâre de C.L., amendate tot cu câte 2.000 de lei, au fost identificate pe Bd. Unirii, pe pereţii clădirilor, unde doi candidaţi şi-au lipit afişe, pe spaţii care nu sunt special amenajate pentru afişajul electoral:

6. Oneţ Vlad – ARD
7. Bala Ioan Liviu – PPDD

Asemenea acţiuni vor fi organizate pe toată durata campaniei electorale, iar candidaţii care vor fi depistaţi că încalcă prevederile legale în ceea ce priveşte afiaşjul electoral, vor fi amendaţi, anunţă autorităţile locale băimărene.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.