Baia Mare: Produsele tradiţionale din Maramureş au trecut ca pâine caldă la Târgul Internaţional "Săptămâna Verde" de la Berlin

Baia Mare: Produsele tradiţionale din Maramureş au trecut ca pâine caldă la Târgul Internaţional "Săptămâna Verde" de la Berlin

Produsele tradiţionale maramureşene s-au remarcat la Târgul Internaţional al Produselor Tradiţionale "Săptămâna Verde" de la Berlin.

La deschiderea oficială a standului României au luat parte ministrul Valeriu Tabară, comisarul european pe probleme de agricultură Dacian Cioloş, senatorul Gheorghe Mihai Bîrlea, Ambasadorul României în Germania, Ministrul Agriculturii din Germania, primarul general al Berlinului, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş dar şi alte oficialităţi române şi germane. Potrivit Ministrului agriculturii Valeriu Tabară, anul acesta România şi-a expus produsele tradiţionale pe o suprafaţă de 1.000 m pătraţi, faţă de 165 m pătraţi cât a avut anul trecut. România a beneficiat astfel de cea mai mare suprafaţă dintre toate ţările participante.

După deschiderea oficială, preşedintele Mircea Man a stat de vorba cu Ministrul Agriculturii Valeriu Tabară, comisarul european pe probleme de Agricultura Dacian Cioloş dar şi cu Ambasadorul României în Germania. Toate oficialităţile menţionate au trecut pe la standul maramureşenilor. Oficilităţile s-au arătat extrem de încântaţi de produsele tradiţionale expuse. Comisarul european pe probleme de agricultura, Dacian Cioloş, i-a incurajat pe maramureşeni să continuue ceea ce au început declarând că "spiritul de marketing" joacă un rol deosebit de important în succesul produselor maramureşene. "Mulţi tineri au plecat în străinătate însă, ar fi bine ca odată întorşi să-şi dea seama că au lăsat acasă o valoare. În Maramureş, aveţi turism bine înrădăcinat iar acum trebuie lucrat la produsele tradiţionale. Nu e suficient ca producătorii tradiţionali să poată trăi doar din ceea ce vând în pensiunile din Maramureş.", a declarat Dacian Cioloş.

Ministrul agriculturii, Valeriu Tabară, a mulţumit Maramureşului, preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş Mircea Man, delegaţiei care l-a însoţit şi nu în ultimul rând producătorilor. "O sa vedeţi în zilele următoare că vor fi foarte multe persoane interesate de produsele tradiţionale maramureşene. Este o contribuţie extrem de importantă a Maramureşului la acest eveniment la care România este partener. Tot ceea ce expun producătorii maramureşeni începând de la celebra palincă de Maramureş, până la ceea ce înseamnă produsele din carne, produs tradiţional şi cultural, vor face înconjurul lumii deoarece, tot ceea ce se întâmplă aici va fi transmis pe toate canalele media de pe întreg globul. Felicitări încă o dată Maramureşului pentru cum s-a prezentat la acest eveniment." a evidenţiat ministrul agriculturii, Valeriu Tabară. De asemenea, ministrul a mai remarcat că participarea Maramureşului la acest Târg înseamnă mult mai mult decât o promovare a produselor tradiţionale, fiind vorba de o regiune celebră a României, care este extrem de importantă şi din punct de vedere al tradiţiilor, al complexităţii rurale.

"Sperăm că pentru tot efortul depus de către maramureşeni în promovarea judeţului, a produselor tradiţionale excepţionale şi de calitate, a României, să avem rezultate pe măsură. În acest mod, vom reuşi să antrenăm şi economia judeţului cu toate greutăţile întâmpinate", a punctat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man. Maramureşenii s-au bucurat de un real succes. Produsele tradiţionale expuse spre vânzare au trecut ca pâinea caldă. Atmosfera a fost întregită de Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.