Baia Mare: Procurorul General al României, Laura Codruţa Kovesi, se află în aceste zile în Maramureş

Baia Mare: Procurorul General al României, Laura Codruţa Kovesi, se află în aceste zile în Maramureş

Laura Codruţa Kövesi, Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a participat astăzi la o întâlnire de lucru cu procurorii  de la  Parchetul de pe lângă Tribunalul  Maramureş şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare. Kovesi se află în aceste zile în judeţul nostru pentru a participa la o întâlnire regională care are ca temă unificarea practicii judiciare în materia infracţiunilor de trafic de persoane.

Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Maramureş, Laura Codruţa Kovesi, este prezentă în aceste zile în judeţul Maramureş, pentru a participa la o întâlnire regională în cadrul căreia vor fi dezbătute mai multe teme în legătură cu practicile judiciare. Pe lângă dezbaterile care vor avea loc în Staţiunea Şuior, procurorul general a susţinut astăzi o conferinţă de presă în cadrul căreia a făcut o serie de declaraţii şi despre cazul Vântu. Procurorul general a declarat că în dosarul Vântu sunt instituite în prezent măsuri asiguratorii pe aproximativ 100 de imobile. "Când spun imobile mă refer inclusiv la blocuri, hoteluri, construcţii care au peste 20 de încăperi. Prejudiciul estimat până în acest moment este undeva la peste 80 de milioane de euro, ceea ce a determinat impunerea unor măsuri asiguratorii de o valoare aproximativă echivalentă cu prejudiciul produs. Ne vom extinde verificările cu privire la toate firmele şi cu privire la toate persoanele fizice despre care există informaţii că ar fi intrat în posesia sumelor de bani virate din contul firmelor care au fost suspectate sau care sunt suspectate că au spălat bani. Cu siguranţă cercetările vor fi extinse în perioada imediat următoare şi cu privire la aceste persoane şi cu privire la aceste societăţi, inclusiv la Realitatea Media. Mă refer la toate societăţile care au primit sume de bani prin offshoruri", a declarat Laura Codruta Kovesi, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În cadrul aceleiaşi conferinţe, a fost adusă în discuţie şi activitatea procurorilor maramureşeni, despre care Kovesi nu are nimic de obiectat. "Sunt aspecte pozitive în ceea ce-i priveşte pe colegii de la Baia Mare. M-aş referi puţin pe scurt la rezultatele din acest an în ceea ce priveşte combaterea infracţiunilor economico-financiare, în special contrabanda şi evaziunea fiscală. Am constatat că a crescut foarte mult numărul rechizitoriilor pe care ei le-au întocmit, a crescut foarte mult situaţia măsurilor asiguratorii prin indisponibilizarea de bunuri. În ceea ce priveşte volumul de activitate, este totuşi un volum de activitate destul de mare la parchetele din acest judeţ. Să nu uităm că este un judeţ de frontieră, este o problematică complexă în ceea ce priveşte infracţiuni de contrabandă şi problemele care derivă din situarea geografică şi cred că până în prezent colegii au reuşit să îşi gestioneze aceste probleme, să se implice, să urmărească priorităţile care au fost stabilite", a adăugat Laura Codruţa Kovesi.

Procurorul general, Laura Codruţa Kovesi, se va afla în judeţul Maramureş inclusiv mâine.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.