Baia Mare: O fetiţă care se află în plasament la o familie din Baia Sprie a fost rănită de o poartă

Baia Mare: O fetiţă care se află în plasament la o familie din Baia Sprie a fost rănită de o poartă

O fetiţă în vârstă de numai nouă ani a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce o poartă de fier a căzut peste ea. Fetiţa se pregătea să meargă la şcoală însă nici nu a apucat să iasă din curtea casei că poarta s-a dărâmat peste ea. Incidentul s-a petrecut în această dimineaţă, în jurul orei 08:00, în localitatea Baia Sprie.

Fetiţa în vârstă de nouă ani se afla în plasament la o familie din Baia Sprie iar nefericitul eveniment s-a petrecut chiar în curtea casei particulare a familiei respective. Speriat de cele întâmplate, asistentul maternal a dus-o pe fetiţă de urgenţă la spitalul judeţean din Baia Mare cu "o plagă contuză a regiunii parietale şi cu o fractură de epifiză distală de radius drept cu mică deplasare. S-a efectuat toaleta şi sutura plăgii iar fractura a fost imobilizată în aparat gipsat. Stare generală foarte bună, nu a fost nevoie de internare putând fi tratată în ambulator", a declarat dr. Radu Dragoş, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" Baia Mare.

Reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului susţin că nu s-au mai confruntat cu asemenea situaţii în cazul copiilor daţi în plasament. Însă DGASPC Maramureş a demarat o anchetă în acest caz. "Am demarat deja o anchetă în sensul acesta să vedem despre ce e vorba. Mă bucur mult că fetiţa nu are decât o mică luxaţie la mână şi că e în afara oricărui pericol la această oră. Am demarat o anchetă în sensul acesta şi colegii mei deja sunt duşi pe teren şi în funcţie de raportul pe care o să ni-l prezinte o să vedem ce măsură s-a luat. Nu pot să mă pronunţ acum, să vedem despre ce va fi vorba. Oricum este un angajat al Direcţiei care vă răspunde la fel ca ceilalţi angajaţi", a precizat Nicolae Boitor, directorul DGASPC Maramureş. 

Fetiţa este în afara oricărui pericol iar în cursul amiezii s-a reîntors la familia din Baia Sprie care o îngrijea.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.