Baia Mare: Primăria Baia Mare a demarat astăzi un program împotriva cerşetorilor

Baia Mare: Primăria Baia Mare a demarat astăzi un program împotriva cerşetorilor

Autorităţile locale băimărene îşi îndreaptă atenţia asupra cerşetorilor care, în ultima perioadă, au împânzit din nou intersecţiile din oraş. Primarul municipiului Baia Mare a anunţat astăzi măsurile pe care autorităţile locale le vor lua pentru a stopa acest flagel.

Cătălin Cherecheş a anunţat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, demararea programului "Spune STOP Cerşetoriei" în municipiul Baia Mare. "Vom avea patrule speciale care vor ridica de pe stradă cerşetorii, vor fi duşi la Spitalul de Pneumoftizilogie în aşa fel încât să facem testările cu privire la starea de sănătate, după aceea împreună cu Direcţia pentru Protecţia Copilului şi cu Serviciul nostru de Asistenţă Socială, în funcţie, de vârsta cerşetorilor, vom face triajul astfel încât să respectăm normele legale", a declarat primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş. "Aceşti bolnavi, aceşti pacienţi, pentru că în momentul în care ajung în secţia de traij, în cabinetul de primiri al Spitalului de Pneumoftiziologie, pentru că sunt pacienţi, vor fi evaluaţi din punct de vedere medical în în funcţie de patologia pe care o prezintă vor fi distribuiţi inclusiv în cadrul spitalului judeţean. Cei care prezintă patologie pulmonară, cu siguranţă vor rămâne internaţi în cadrul spitalului nostru", a precizat managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Baia Mare, Sorina Pintea.

Această acţiune va avea un caracter permanent pentru că numai în aşa fel municipiul Baia Mare va putea scăpa de acest fenomen al cerşetoriei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.