Baia Mare: Pregătirile pentru Sărbătoarea Castanelor 2011 au intrat în linie dreaptă. Vezi programul concertelor

Baia Mare: Pregătirile pentru Sărbătoarea Castanelor 2011 au intrat în linie dreaptă. Vezi programul concertelor

Pregătirile pentru cea de-a XIX-a ediţie a Sărbătorii Castanelor au intrat în linie dreaptă. Autorităţile locale au finalizat astăzi programul evenimentului iar ediţia din acest an se pare că va fi una cu totul specială. Sunt anunţate numeroase programe sportive, sociale şi culturale dar şi concerte pe cinste. Iar fiecare seară se va încheia cu un spectacol de artificii cum băimărenii nu au mai văzut în oraşul lor.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a prezentat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă programul celei de-a XIX-a ediţii a Sărbătorii Castanelor. Evenimentul va avea loc în municipiul Baia Mare, în perioada 23-25 septembrie. Edilul oraşului spune că băimărenii nu vor mai avea parte de prost gust ci anul acesta va fi una inedită, care se va desfăşura sub semnul curăţeniei şi al eleganţei. "Cred că încet, încet, ne putem astfel apropia de sărbătorile marilor oraşe din mediul european. Mai mult decât atât, am reconfigurat şi modul în care se organizează sărbătoarea şi am considerat că o împărţire a sărbătorii în două sau trei zone este benefică pentru oraşul nostru şi pentru buna desfăşurare a sărbătorii", a declarat primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

Sărbătoarea Castanelor din acest an se va desfăşura pe tronsonul de pe Bulevardul Unirii, între intersecţiile Hortensiei şi Bulevardul Republicii, unde în intervalul 20:00-23:00 vor avea loc concertele de muzică uşoară. O altă locaţie va fi centrul istoric al municipiului Baia  Mare, unde vor fi organizate concertele de muzică folk, simfonică şi populară. "Pentru ziua de vineri, 23 septembrie, vom avea de la ora 18:00 la ora 20:00, un concert de muzică folk în centrul istoric al municipiului Baia Mare cu Ducu Berti si Pasarea Colibri. Prezentatori vor fi Răzvan şi Dani de la matinalul Antenei 1. Seara, după ora 20:00, la scena mare de pe Bulevardul Unirii va avea loc un concert de muzică modernă. În deschidere va fi o trupă locală, North Way, Ana Lesko, Ştefan Bănică Junior şi Holograf. Prezentatori vor fi tot Răzvan şi Dani iar la sfârşitul programului, la ora 23:00, vom organiza un foc de artificii", a anunţat Cătălin Cherecheş.

Artişti români cu renume vor continua showul pe scena sărbătorii şi în zilele de 24 şi 25 septembrie. Astfel, sâmbătă, "artiştii vor fi Alex Velea, Mandinga, Sistem şi Voltaj iar duminică, vom avea un spectacol amplu de muzică populară care va începe la ora 15:00 în centrul istoric cu Aurel Tămaş, Nicolae Furdui Iancu, Florentina şi Petre Giurgi, Dumitru Fărcaş şi Ansamblul Folcloric Transilvania. Prezentator va fi Iuliana Tudor de la TVR. De asemenea, seara, ultimul concert va fi unul special. Pe scena mare de pe Bulevardul Unirii vor urca Andreea Bănică, Fly Project, Direcţia 5 şi Loredana", a mai adăugat Cătălin Cherecheş.

În Piaţa Cetăţii va fi organizată Expoflora iar programele care ţin de divertisment se vor desfăşura pe Câmpul Tineretului. Printre acţiunile care vor da culoare ediţiei din acest an a Sărbătorii Castanelor se numără Let’s Do It, Romania!, concursul Strongest Man, parada sărbătorii, expoziţia Rivulus Dominarul, deschiderea unei întreprinderi de economie socială, Anuala Artelor, Nunta de Aur pentru seniorii băimăreni, Cărţile Anului, Teatru de Păpuşi şi multe alte programe la care sunt invitaţi să participe toţi maramureşenii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.