Baia Mare: Pregătirile pentru alegerile de duminică, pe ultima sută de metri

Baia Mare: Pregătirile pentru alegerile de duminică, pe ultima sută de metri

Mai sunt câteva ore şi se încheie şi ultima zi de campanie electorală. Duminică, 21 august, în Colegiul 2 Baia Mare vor avea loc alegeri pentru funcţia de deputat rămasă vacantă după ce liberalul Cătălin Cherecheş a câştigat în luna mai Primăria Baia Mare.

Cele 85.900 de buletine de vot, care au fost tipărite în cursul acestei săptămâni, au fost transportate încă de la primele ore ale dimineţii, sub paza militarizată, la primăriile din comunele unde se va desfăşura duminică procesul de vot. "De asemenea, sunt luate măsuri pentru menţinerea, asigurarea şi păstrarea ordinii şi liniştii publice pe toată această perioadă fiind angrenaţi în aceste activităţi peste 200 de angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor. Ne referim aici la poliţişti, la jandarmi, la pompieri militari respectiv şi angajaţi ai Poliţiei Locale Baia Mare", a declarat, pentru maramedia.ro, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, Dan Bucă.

Pentru candidaţi, astăzi a fost ultima zi de campanie electorală. Pe ultima sută de metri s-a reîntors în judeţ şi ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, pentru a mai face propagandă candidatului PDL. Continuarea campaniei electorale după încheierea oficială a demersului dar şi mita electorală vor fi sancţionate dur. "Avem stabilite prin ordin al domnului prefect 79 de secţii de votare care sunt amplasate în 73 de locaţii. Pe listele electorale permanente sunt înscrişi peste 77.000 de maramureşeni cu drept de vot care sunt aşteptaţi să îşi aleagă deputatul în Colegiul Uninominal Nr. 2 din Circumscripţia Electorală Nr. 26 Maramureş", a mai precizat Dan Bucă.

Alegerile se vor desfăşura în şapte comune din apropierea municipiului Baia Mare, Cerneşti, Coaş, Copalnic Mănăştur, Dumbrăviţa, Groşi, Remetea Chioarului şi Săcălăşeni dar şi în oraşele Şomcuta Mare şi Baia Mare (partea de Est).

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.