Baia Mare: Peste 600 de elevi si studenti la bursa locurilor de munca

Baia Mare: Peste 600 de elevi si studenti la bursa locurilor de munca

Inghesuiala mare la Bursa locurilor de munca pentru elevi si studenti. Sute de tineri au asteptat cu nerabdare deschiderea Bibliotecii Judetene "Petre Dulfu" din Baia Mare pentru a consulta ofertele din cadrul bursei organizata special pentru ei si de ce nu, pentru a se angaja pe perioada vacantei de vara.

In primele doua ore de la deschiderea actiunii, sala in care s-a desfasurat bursa locurilor de munca pentru elevi si studenti a devenit, pur si simplu, neincapatoare. La actiune s-au prezentat mai multi elevi de liceu care se aratau dornici de a munci pe perioada vacantei de vara, astfel incat sa nu mai fie nevoiti sa ceara bani de la parinti. Cele mai multe locuri de munca oferite la aceasta actiune au fost de ospatar, bucatar, barman, pizzer, operator curatenie, programator si inginer. Insa oferta nu a parut a fi foarte mult pe placul tinerilor. Cei mai multi s-au orientat inspre meseriile de barman, ospatar.

"Sunt absolvent de clasa a zecea si am venit la aceasta bursa pentru a-mi gasi un loc de munca pe perioada verii. Nu-mi place sa tot cer bani de la parinti", a spus un tanar prezent la bursa. "E sezonul de vara si vreau sa ma angajez sa fac ceva bani vara asta. Ma intereseaza sa lucrez ca ospatar, barman si as fi super multumit de salariul primit, pentru ca am mai lucrat in domeniu", a precizat un alt tanar prezent la bursa. "Vreau sa gasesc un loc de munca dar sunt cam putine ofertele si nu sunt diversificate", s-a aratat nemultumita o alta tanara interesata de un job pe vacanta.

Numarul total al locurilor de munca vacante puse la dispozitia elevilor si a studentilor a fost de 60. La bursa s-au prezentat peste 600 de tineri dintre care patru au fost angajati pe loc (trei ospatari si un bucatar) iar 182 au fost selectati pentru interviu in vederea incadrarii in munca.

Pentru eveniment au fost contactati 80 de agenti economici din Baia Mare insa la bursa s-au prezentat 19 angajatori. "Ofertele puse la dispozitia tinerilor sunt mai mult in domeniul serviciilor. De asemenea, elevii si studenti vor gasi aici oferte atractive in care vor putea sa practice si sa invete ce inseamna sa fi asistent manager si chiar manager pe viitor. Au posibilitatea sa isi testeze abilitatile si sa vada ce inseamna sa fie pe piata muncii, sa lucreze cel putin opt ore pe zi", a precizat directorul executiv al AJOFM Maramures, Oana Osanu.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.