Baia Mare: Peste 500 de maramureşeni sunt înscrişi pe listele de aşteptare pentru proteze O.R.L.

Baia Mare: Peste 500 de maramureşeni sunt înscrişi pe listele de aşteptare pentru proteze O.R.L.

743 de maramureşeni sunt înscrişi pe listele de aşteptare ale Casei de Asigurări de Sănătate Maramureş pentru a beneficia de un dispozitiv medical. Cele mai multe solicitări sunt pentru protezele O.R.L.

Peste 700 de maramureşeni solicită prin Casa de Asigurări de Sănătate Maramureş dispozitive medicale în vederea corectării anumitor deficienţe de care aceştia suferă. La data de 1 ianuarie, pe listele de aşteptare ale Casei de Asigurări figurau 743 de dispozitive, 578 dintre acestea reprezentând doar proteze O.R.L. "Facem precizarea că la dispozitivele de proteze O.R.L., avem cele mai multe solicitări. Aici există cea mai mare presiune. Avem cereri de ordinul sutelor care sunt pe lista de aşteptare în condiţiile în care zilnic la ghişeul care gestionează această activitate, primim cereri şi eliberăm decizii persoanelor care au depus cereri în funcţie de perioada când a depus cererea, cronologic", a declarat purtător de cuvânt al C.A.S. Maramureş, Claudia Ganea.

La persoanele cu handicap, listele de aşteptare pentru proteze membru inferior şi pentru mijloace şi dispozitive de mers sunt din octombrie, respectiv noiembrie 2011. "Pentru persoanele cu handicap şi copii, aceste cereri se rezolvă cu prioritate faţă de celelalte categorii de asiguraţi", a evidenţiat Claudia Ganea.

Restul solicitărilor, de ordinul zecilor, sunt pentru cristaline artificiale, orteze, încălţăminte ortopedică şi proteze membru superior.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.