Baia Mare: PDL şi UNPR îşi vor anunţa candidaţii pentru posibilele alegeri din vară la sfârşitul lunii februarie

Baia Mare: PDL şi UNPR îşi vor anunţa candidaţii pentru posibilele alegeri din vară la sfârşitul lunii februarie

PDL Maramureş alături de organizaţia judeţeană a UNPR au susţinut astăzi, în comun, prima conferinţă de presă. Având în vedere că Legea comasării alegerilor a fost declarată neconstituţională, cele două formaţiuni politice au anunţat astăzi că până la finele lunii februarie vor întocmi toate liste cu candidaţi pentru posibilul scrutin din luna iunie.

Preşedinţii organizaţiilor judeţene a PDL şi UNPR au susţinut astăzi o conferinţă de presă în care au anunţat că prin evaluări, cel mai bun candidat propus de UNPR sau PDL pentru oricare funcţie executivă, va fi candidatul unic pe care cele două partide îl vor susţine la unison. "Fiecare partid va avea listele lui. La Consiliul Judeţean, dacă Mircea Man este preşedintele Consiliului Judeţean şi va candida în continuare şi va fi cel mai bine poziţionat, îl vom susţine pe Mircea Man în continuare", a declarat preşedintele U.N.P.R. Maramureş, Emil Ambruş.

Listele care vizează consilierii locali şi judeţeni vor fi întocmite separat de către cele două formaţiuni politice. "Până la sfârşitul lunii februarie, împreună cu colegii de la U.N.P.R., vom stabili candidaţii pentru primărie. Trebuie să recunoaştem că nu avem listele finalizate pentru Consiliul Judeţean, pentru consiliile locale. Aşa cum ne-am înţeles, listele pentru Consiliul Local şi Consiliul Judeţean vor fi separate, fiecare partid îşi va desemna candidaţii", a precizat preşedintele P.D.L. Maramureş, Mircea Man.

În ceea ce priveşte candidatul pentru Primăria Baia Mare, cei doi preşedinţi au declarat că nu au căzut de acord asupra acestui aspect însă în următoarea perioadă vor derula o serie de sondaje pentru a vedea cine ar fi mai potrivit pentru această funcţie. Printre numele vehiculate se regăsesc Mihai Pătraşcu din partea PDL şi Mircea Dolha de la UNPR. "La Baia Mare este cu totul altă situaţie. La Baia Mare nu avem nici noi primar, nici P.D.L.-ul primar şi vom face un sondaj să vedem ce candidat este mai bine poziţionat", a mai menţionat Ambruş.

Numele vehiculat pentru candidatura la Primăria Sighetu Marmaţiei este cel al doctorului Vasile Bodnar, fost director al Spitalului Municipal şi a Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.