Baia Mare: Patriarhul României a ajuns în Maramureş. Preafericirea Sa efectuează în aceste zile o vizită canonică în Episcopia Maramureşului şi Sătmarului (VEZI VIDEO)

Baia Mare: Patriarhul României a ajuns în Maramureş. Preafericirea Sa efectuează în aceste zile o vizită canonică în Episcopia Maramureşului şi Sătmarului (VEZI VIDEO)

La invitaţia Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Onorific Justinian, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel efectuează în acest sfârşit de săptămână o vizită canonică în Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului. Preafericirea Sa a sosit pe Aeroportul Internaţional Baia Mare în această seară, la ora 18:15. Patriarhul României a fost întâmpinat în mod tradiţional, cu colac şi sare, de membri ai Ansamblului Folcloric Naţional Transilvania, îmbrăcaţi în portul specific ţinutului maramureşean dar şi de autorităţile locale şi judeţene.
De la Aeroport, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, însoţit de un sobor de preoţi din Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului, s-a îndreptat spre mănăstirea Bârsana, acolo unde mâine, Patriarhul României va oficia slujba de sfinţire a noii biserici cu hramul Soborul celor doisprezece Apostoli a mănăstirii Bârsana. În continuare, Preafericirea Sa va oficia Sfânta Liturghie pe altarul de vară al mănăstirii Bârsana înconjurat de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi. După-amiaza, va vizita Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei, Protopopiatul Ortodox şi Biserica ucraineană din municipiul Sighetul Marmaţiei. La orele 19:00, va vizita mănăstirea cu hramul Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil din Săpânţa-Peri, iar de la orele 19:45 va oficia o slujbă de binecuvântare a noului sediu şi a paraclisului Protopopiatului Ortodox din oraşul Negreşti-Oaş.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.