Au fost afişate rezultatele Evaluării Naţionale

Au fost afişate rezultatele Evaluării Naţionale

Rezultatele la Evaluarea Nationala 2012 au fost afisate astazi 29 iunie. Astfel, absolventii claselor a VIII-a din intreaga tara au aflat asadar, ce note au obtinut la probele de limba si literatura romana, limba materna si matematica.
Afisarea rezultatelor conform siteului ministerului invatamantului, despre care oficialii Ministerului Educatiei comunicasera initial ca ar trebui finalizata pana la orele 14, a fost intarziata de faptul ca lucrarile la romana au fost recorectate, in urma deciziei de modificare a baremului. Hotararea a fost luata ca urmare a controversei privind propozitia subordonata “subiectiva/predicativa”. Odata afisate aceste rezultate, elevii nemultumiti de notele primite pot face contestatii. Acestea pot fi depuse astazi 29 iunie pana la ora 18. Contestatiile inregistrate vor fi solutionate sambata, 30 iunie, si duminica, 1 iulie, urmand ca rezultatele finale la evaluarea nationala 2012 sa fie afisate luni, 2 iulie.
Dupa aflarea rezultatelor la  evaluarea nationala 2012, absolventii claselor a VIII-a pot completa si depune, in intervalul 5-8 iulie, fisele de inscriere la liceu. Rezultatele repartizarii computerizate vor fi afisate pe 15 iulie si pe edu.ro.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.