Baia Mare: Parteneriatul de susţinere al candidatului USL a dat naştere unui conflict între liderii sindicatelor SLI MM şi CNSLR Frăţia MM

Baia Mare: Parteneriatul de susţinere al candidatului USL a dat naştere unui conflict între liderii sindicatelor SLI MM şi CNSLR Frăţia MM

Parteneriatul de susţinere al candidatului Uniunii Social Liberale pentru funcţia de deputat a fost scânteia care a aprins un conflict între liderii Sindicatului Liber din Învăţământ Maramureş, Liviu Marian Pop şi Sindicatului CNSLR Frăţia, Sorin Bodran. Liviu Marian Pop s-a arătat deranjat de faptul că numele său a fost trecut pe protocolul de susţinere al candidatului USL, fără ca acesta să fie întrebat. Mai mult decât atât, liderul SLI contestă decizia preşedintelui CNSLR Frăţia Maramureş de a semna protocolul cu USL în numele tuturor sindicatelor.

Joia trecută, sindicatele maramureşene s-au aliat şi au organizat o audiere publică pentru toţi candidaţii însă doar Florin Tătaru (USL) şi Mariana Pop (PDL) au ales să participe la provocarea sindicaliştilor. După evaluarea prestaţiei fiecărui candidat, organizaţiile sindicale şi-au rezervat dreptul de a face recomandarea către membrii de sindicat în vederea susţinerii candidatului care s-a dovedit a fi cel mai preocupat de problematica stabilită de organizaţiile sindicale. Însă decizia lui Sorin Bodran de a semna un protocol de susţinere a candidatului USL în care au fost trecute numele mai multor lideri de sindicat fără ca aceştia să fie întrebaţi l-au făcut pe Liviu Marian Pop să declare public că îl va da în judecată pe liderul CNSLR Frăţia dacă acesta nu îşi va cere scuze şi nu va motiva în toate ziarele locale motivele pentru care a luat această decizie.

"Are la dispoziţie 48 de ore să îşi ceară scuze. Dacă nu, ne vedem în instanţă pentru dreptul la imagine. Din punctul meu de vedere, nu avea dreptul să iasă cu acest protocol. Se vede că unii lideri de sindicat sunt încă imaturi. Dacă cineva are impresia că eu pot ieşi cu o declaraţie şi toţi cei 8.000 de membri de sindicat SLI vor face şi vor vota ceea ce spune liderul de sindicat, se înşeală amarnic. Întotdeauna noi am luat ca lider mesajul majorităţii şi l-am transmis mai departe. Eu nu voi semna niciodată protociale cu partidele politice. Viaţa politică trebuie să îşi urmeze traseul normal iar noi trebuie să ne menţinem apolitici", a declarat liderul Sindicatului Liber din Învăţământ, prof. Liviu Marian Pop.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.