Baia Mare: Mircea Man – "Maramureşul este un exemplu al dialogului social”

Baia Mare: Mircea Man – "Maramureşul este un exemplu al dialogului social”

Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” a găzduit, azi, Conferinţa Regională de Evaluare a Proiectului „Împreună pentru dezvoltarea dialogului social în România”, organizată de Confederaţia Sindicală Naţională Meridian, în parteneriat cu Federaţia Agricultorilor Fermierul.

În calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man a vorbit în deschiderea conferinţei, adresându-se echipei de implementare, sindicaliştilor, parlamentarilor, consilierilor judeţeni, directorilor de instituţii prezenţi. “Maramureşul este un exemplu de dialog social. Şi când spun asta, mă bazez pe implicarea liderilor de sindicat pe care-i are Maramureşul. Ori de câte ori au fost probleme din punct de vedere social, liderii de sindicat s-au implicat. Au chemat la discuţii, pentru găsirea soluţiilor de rezolvare, reprezentanţi şi factori de decizie ai instituţiilor publice, parlamentari, pentru a veni cu decizii concrete înspre oameni. Ca preşedinte de Consiliu Judeţean, mă interesează problemele oamenilor din Maramureş. Prin urmare, de fiecare dată când a fost nevoie, am invitat la discuţii liderii de sindicat pentru a pune argumentele pe masă, şi, cel mai important de altfel, am încercat să găsim soluţii împreună. Aşadar, felicit echipa de implementare şi sper să implementăm în judeţ cât mai multe proiecte de acest gen”, a spus Mircea Man.

 Potrivit coordonatorului regional al Regiunii Nord-Vest, Ştefan Petricean, „pe parcursul primului an de implementare, proiectul a urmărit dezvoltarea competitivă a dialogului social în România, pe de o parte prin dezvoltarea capacităţii celor două organizaţii partenere, iar pe de altă parte prin colaborarea cu alţi parteneri sociali din ţară. Scopul este, evident, creşterea calităţii şi îmbunătăţirea rezultatelor dialogului social, cu deosebire în mediul rural, în vederea conştientizării rolului dialogului social, în îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi de muncă ale oamenilor”.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.