Baia Mare: Mircea Man, criticat că "pupă dosurile miniştrilor PDL" pentru a aduce bani în judeţ

Baia Mare: Mircea Man, criticat că "pupă dosurile miniştrilor PDL" pentru a aduce bani în judeţ

7.905 mii lei este suma pe care aleşii judeţeni au aprobat-o în acest an pentru drumurile judeţene şi comunale. Un mărunţiş pe care atât Consiliul Judeţean cât şi unităţile administrativ-teritoriale vor trebui să îl drămuiască cum ştiu mai bine pentru infrastructura rutieră care lasă încă mult de dorit în judeţul Maramureş.

Consiliul Judeţean Maramureş a aprobat astăzi repartizarea pe destinaţii a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru drumurile judeţene şi comunale în valoare totală de 7.905 mii lei. Această sumă este cu 35% mai mică faţă de anul 2011, motiv pentru care consilierii judeţeni din Opoziţie au sărit din nou la gâtul lui Mircea Man, întrebându-l cum se simte în momentul în care trebuie să pupe dosurile miniştrilor PDL pentru a aduce bani în plus judeţ. "Cum vă simţiţi dumneavoastră în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş, ales aşa cum aţi spus şi aţi accentuat acest lucru, prin vot direct de către maramureşeni, un fel de tartore al judeţului Maramureş, un mic baron local al Partidului Democrat Liberal, cu un buget an de an mai mic pentru Consiliul Judeţean pe care trebuie să îl administraţi? Cum vă simţiţi dumneavoastră, domnule preşedinte, când trebuie să mergeţi la Bucureşti, de fiecare dată cu mâna întinsă, ca milogul să cereţi bani pentru judeţul Maramureş ca să ne rezolvăm problemele atâta vreme cât domnul Boc, preşedintele dumneavoastră de partid vorbeşte la finalul fiecărui an despre descentralizare şi face exact invers? Face centralizare pentru că el încearcă să treacă peste capul consiliilor judeţene, să nu împartă banii, să nu fie împărţiţi banii către comunităţi de către noi ci prin hotărâri de Guvern, să fie băgaţi banii doar cu destinaţii exacte, doar pentru primăriile PDL pentru a-şi face campanie electorală. Cum vă simţiţi domnule preşedinte când trebuie să mergeţi să pupaţi dosurile miniştrilor PDL pentru a aduce mărunţiş în judeţul Maramureş?", a întrebat consilierul judeţean PSD, Gabriel Zetea.

Unii aleşi judeţeni au chicotit la auzul acestei întrebări iar glumele pe seama Elenei Udrea şi a Sulfinei Barbu s-au făcut uşor auzite. Consilierul judeţean Marinel Kovacs a răspuns în locul preşedintelui Consiliului Judeţean, evidenţiind că Man "se simte foarte bine".

Din suma totală de 7.905 mii lei, 905 mii lei au fost alocaţi pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile comunale iar 7.000 mii lei pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene. La repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru drumurile judeţene şi comunale s-a avut în vedere lungimea dar mai ales starea tehnică a acestora. Repartizarea sumei de 905 mii lei pe unităţi administrativ-teritoriale se va face ulterior, prin hotărâre a Consiliului Judeţean.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.