Baia Mare: Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, in vizita electorala in municipiul Baia Mare intrebat de mita de la bacul din Sighet

Baia Mare: Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, in vizita electorala in municipiul Baia Mare intrebat de mita de la bacul din Sighet

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a fost prezent astazi in municipiul Baia Mare. Insa vizita acestuia nu a avut drept scop scandalul de la Grupul Scolar de Industrie Mica si Servicii Sighet, unde se vorbeste despre o posibila mita data la bac. Funeriu a venit in municipiul Baia Mare pentru a arata ca o sustine pe Mariana Pop, inspectorul general scolar, in campania pentru alegerile din data de 21 august.

Daniel Funeriu, ministrul Educatiei, a ajuns la Consiliul Judetean Maramures in jurul orei 11:00. Acesta a participat mai intai la o discutie, cu usile inchise, cu presedintele Consiliului Judetean Maramures Mircea Man si reprezentanti ai Partidului Democrat Liberal. Apoi, ministrul Daniel Funeriu a insotit-o pe Mariana Pop la Biroul Electoral Central, unde inspectorul general scolar si-a depus oficial candidatura. Vizita lui Daniel Funeriu la Consiliul Judetean Maramures s-a incheiat cu o conferinta de presa in cadrul careia ministrul si-a anuntat public sustinerea colegei sale, Mariana Pop, in campania electorala pentru functia de deputat.

"Doamna Mariana Pop mai are ceva. Are in spate autoritatea faptelor, are in spate realitatea si tot ceea ce a facut pentru invatamantul din judetul Maramures in mandatul de inspector scolar general intr-o perioada cu profunde schimbari. Eu va multumesc pentru tot si sunt convins ca asa cum i-ati convins pe colegi ii veti convinge si pe maramureseni ca locul dumneavoastra este in Parlamentul Romaniei", a precizat ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.

"Ma gandesc ca sloganul sub care candidez <echilibru, dreptate, respect> este intr-adevar unul care ma caracterizeaza. In momentul in care am luat decizia sa candidez a fost o decizie sigura, nu sunt omul care sa imia sum responsabilitati pe care sa nu le pot onora", prof. Mariana Pop, candidat PDL pentru alegerile din 21 august, pentru Camera Deputatilor.

In cadrul conferintei de presa au participat numerosi primari pedelisti si simpatizanti ai Partidului Democrat Liberal care si-au aratat deschiderea inspre candidatul formatiunii portocalii. Printre acestia s-a numarat si primarul orasului Ulmeni, Lucian Morar, care a anuntat ca Mariana Pop va primi sprijinul PNTCD-ului in aceasta campanie, asta dupa ce, in urma cu cateva zile, secretarul general al PNTCD Maramures, Ion Beuca, scria pe blogul sau ca formatiunea politica il va sprijini pe candidatul USL-ului, Florin Tataru. De asemenea, la intalnire a participat si primarul comunei Sacalaseni, care, din simpatie pentru Mariana Pop si nu pentru partid, a declarat ca inspectorul general scolar se va putea increde si in comuna Sacalaseni.

In cadrul aceleiasi conferinte de presa, Daniel Funeriu a facut declaratii si cu privire la situatia de la Grupul Scolar de Industrie Mica si Servicii Sighet. Ministrul Educatiei sustine ca justitia si institutiile abilitate ale statului sunt cele care vor trebui sa ia masurile corespunzatoare in acest caz. "Le multumesc cadrelor didactice care au inteles si nu mai doresc sa fie parte dintr-un cerc al fraudelor. Pentru ca acesta este mesajul pe care noi toti trebuie sa il retinem. Cadrele didactice au spus: nu mai vrem sa fim parte din acest sistem de fraudare. Majoritatea cadrelor didactice. Cei care incalca legea am spus-o de multa vreme si am atras atentia, cer o singura data. Dar acum, vedem pe cei care nu sunt onesti si trebuie sa suporte rigorile legii. Atat. Nu cred ca avem mai multe comentarii de facut. Este responsabilitate individuala. La nivel colectiv ceea ce Ministerul Educatiei retine este mesajul cadrelor didactice din Romania care au spus stop. Nu mai vrem sa fim parte la aceste comportamente care au distrus nu numai invatamantul romanesc. Eu am pus de multe ori intrebarea: cum ar fi aratat Romania daca timp de 20 de ani unii nu ar fi fost lasati fraudeze intrarea in viata? Pentru ca asta inseamna examenul de bacaureat. In consecinta, raspunderea este individuala, institutiile statului isi fac datoria. Ministerul prin inspectorate va sprijini absolut toate actiunile celorlalte institutii ale statului", a decalat ministrul Educatiei, Daniel Funeriu. Intrebata de cazul de la grupul scolar din Sighet, Mariana Pop a precizat ca Inspectoratul Scolar Judetean nu a fost sesizat cu privire la aceasta situatie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.