Baia Mare: Marele Premiul "Atelier" pentru cel mai bun spectacol ii revine Teatrului Tineretului din Piatra Neamt

Baia Mare: Marele Premiul "Atelier" pentru cel mai bun spectacol ii revine Teatrului Tineretului din Piatra Neamt

Cea de-a XIX-a editie a Festivalului International de Teatru "Atelier" a luat sfarsit. Cortina a cazut iar juriul i-a desemnat pe cei mai buni actori si cele mai bune reprezentatii. In acest an, marele premiu "Atelier" pentru cel mai bun spectacol i-a revenit Teatrului Tineretului din Piatra Neamt, pentru reprezentatia "Oo!", in regia lui Alexandru Dabija.

Premiul pentru cel mai bun recital actoricesc: Harsanyi Attila pentru rolul Rudolf Hess din spectacolul "Decalogul dupa Hess", Compania de teatru Aradi Kamaraszinhaz si Baza Teatrala de la Zsambek.

Premiul pentru cel mai bun coregraf: Bozsik Yvette pentru spectacolul "Playground", Teatrul Figura Studio din Gheorgheni.

Premiul pentru cel mai bun scenograf: Armand Richelet-Kleinberg pentru spectacolul "Tovarasul de drum", Teatrul de Marionete Arad

Premiul pentru cea mai buna actrita in rol secundar: Corina Cernea, pentru rolurile din spectacolul "Copilul acesta", Teatrul de Stat Oradea, Trupa "iosif Vulcan"

Premiul pentru cel mai bun actor in rol secundar: Lovas Zoltan pentru rolul Madame din spectacolul "Cameristele", Compania de Teatru Aradi Kamaraszinhaz si Baza Teatrala de la Zsambek.

Premiul pentru cea mai buna actrita in rol principal: Liliana Ghita pentru rolul Sladka Srebreva din spectacolul "Sufletul. Puncte de veghere", Teatrul "Maria Filotti" Braila.

Premiul pentru cel mai bun actor in rol principal: Botond Benedek pentru rolul din spectacolul "Un cuplu de romani amarati vorbitori de polona", Teatrul National Targu Mures, Trupa "Tompa Miklos".

Premiul pentru cel mai bun regizor: Theodor Cristian Popescu, pentru spectacolul "Un cuplu de romani amarati vorbitori de polona", Teatrul National Tragu Mures, Trupa "Tompa Miklos".

Premiul special al juriului: se acorda spectacolului "Playground" regia Bozsik Yvette, Teatrul Figura Studio din Gheorgheni.

Juriul Festivalului International de Teatru "Atelier", editia a XIX-a, a fost compus din Doru mares (presedinte), Nicolae Weisz, Ion Ardeal Ieremia, Stefan Caraman si Claudiu Groza.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.