Baia Mare: Mai multe secţii din cadrul spitalului judeţean vor fi relocate în urma lucrărilor de reabilitare

Baia Mare: Mai multe secţii din cadrul spitalului judeţean vor fi relocate în urma lucrărilor de reabilitare

Lucrările de reabilitare la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare aduc modificări în ceea ce priveşte relocarea secţiilor. Cele mai bune veşti sunt pentru viitoarele mame, care, începând cu anul viitor, vor fi internate şi tratate în saloane nou-nouţe, în cadrul secţiei de maternitate care va fi mutată de la etajul cinci la etajul doi.

Spitalul Judeţean de Urgenţă este în plin proces de reabilitare iar maramureşenii care apelează la serviciile medicale din cadrul instituţiei sanitare sunt rugaţi să apeleze la informaţii sau să urmeze indicatoarele de pe uşi, asta deoarece mai multe secţii, cabinete medicale şi birouri au fost mutate din cauza lucrărilor care se execută în aproape toate punctele spitalului. Corpul G al spitalului este renovat aproape în totalitate iar specialiştii mai trebuie să finalizeze aici cablarea la noua reţea informatică. "În 28 o să fie predate primele cinci etaje urmând ca undeva până în 10 decembrie şi următoarele cinci etaje astfel încât probabil până la sfârşitul anului să se mute cel puţin o parte din secţiile care se găsesc actualmente comasate în corpul E, în prelungirea celui care acum se găseşte în reabilitare. Au început lucrările pe partea de Policlinică, practic jumătate din ea este predată constructorului, iar un termen pentru zona de Radiologie care şi ea e prinsă în lucrări este 2 decembrie, când vine noul computer tomograf care a fost achiziţionat de spital şi transportul lui se face din Germania, în data de 2 decembrie ajungând în oraş", a declarat dr. Călin Pop, managerul Spitalului Judeţean "Dr. Constantin Opriş" Baia Mare.

Conducerea spitalului judeţean şi-a mai pus în plan ca, odată cu reabilitarea şi relocarea secţiilor să mute în cadrul instituţiei secţia de dializă, care acum funcţionează în Policlinica nr. 2 de pe strada Progresului. În casă nouă se va muta şi secţia de maternitate. "Există planuri de relocare pentru Maternitate ca va intra într-o casă nouă la nivelul etajului 2, există planuri şi pentru alte secţii, de Recuperare şi de Dializă. Este acel proiect pe care noi l-am depus la minister ca nouă investiţie de extindere a unităţii U.P.U., şi unde sper să avem un răspuns favorabil pentru anul 2012", a adăugat dr. Călin Pop.

Potrivit conducerii unităţii spitaliceşti, vorbim despre prima reabilitare serioasă executată în cei 40 de ani de existenţă a instituţiei, care prelungeşte viaţa spitalului cu încă 20 de ani.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.