Baia Mare: Lucrarile la gardul de pe strada Horea au intrat in linie dreapta

Baia Mare: Lucrarile la gardul de pe strada Horea au intrat in linie dreapta

Lucrarile la gardul care se construieste in dreptul celor trei blocuri sociale de pe strada Horea din Baia Mare, unde locuiesc persoane de etnie roma, sunt pe ultima suta de metri. Locuitorii din zona respira usurati ca in sfarsit nu va mai exista mizerie pe strada lor si ca nu se vor mai trezi peste noapte cu masinile avariate din cauza copiilor romi care aruncau cu pietre in autoturisme.

Localnicii par multumiti de aceasta constructie insa tot ei sustin ca in zona ar mai trebui facute multe lucruri pana sa se poata vorbi de civilizatie. Casele nu le pot vinde pentru ca nimeni nu se arata interesat sa isi cumpere o locuinta in zona. Drept urmare nu le ramane altceva decat sa spere ca autoritatile locale vor continua sa investeasca in respectiva zona pentru a le fi bine si celor care locuiesc de zeci de ani in casele de pe strada Horea. "Doresc celor care vin sa-i apere sa aiba viata pe care am dus-o eu timp de zece ani sau de cand sunt aici. Asta le doresc, nimic mai mult. Nu stiu daca mi-i pacat sau nu, ca umblu la biserica. Dar altceva nu doresc decat cei care vin sa-i apere sa aiba viata pe care am avut-o eu. Nimic mai mult. Sa le moara sub geam calul, sa umblu sa aduc masina de la Dej sa duca calul de aicea. Cu ajutorul televiziunii am reusit sa duca calul, si asa mai departe", a spus o localnica de pe strada Horea. "Seara vin, ba sparg geamurile la vecina, ba mie imi da in masina cu pietre, si n-ati vazut. Sunt cativa copii aici si fac legea circulatiei. Artera asta principala din Baia Mare, seara dupa ora 8,9, cu pungi, cu pietre arunca peste drum, intind hartie, adica nailon sau sarma si se bucura cand loveste o masina sarma respectiva sau peturi de sticla, asa mai departe", sustine un alt localnic de pe strada Horea.

Locuitorii din cele trei blocuri par sa fie impartiti in doua tabere. Unii sustin neconditionat demersul primarului Catalin Chereches, altii spun ca suma de 300 milioane lei vechi ar fi putut sa fie investita intr-un alt mod. "Cu gardu aproape gata is ca condamnat si eu si copiii mei la domiciliu. Am primit un mandat dar nu stiu de cati ani ne da mandatu asta. Normal ca ma deranjeaza gardul asta. Se puteau face cu alea 300 de milioane sa investeasca in bloc. De exemplu putea sa dea la fiecare etaj, putea sa dea trei galeti de lavabil sa se dea pe dinauntru si pe dinafara", spune unul dintre locatarii blocului Horea 46B. Altii isi doresc ca Primaria sa fi investit banii respectivi in reteaua de apa si canalizare. "Problema e in felul urmator. Ca platim prea mult aici apa, de atatia ani nu avem apa in bloc, si nu e destul aia. Ne-a pus apa in mizeria in fata si spatele blocului. E o mizerie sa fereasca Domnul. Avem copii. Sunt altii care fac mizeria ca nu apare ea asa, degeaba. Dar problema e in felul urmator, ca Primaria nu-ti face dreptatea, trebuia sa verifice care platesc si care nu platesc", sustine revoltata o alta localata din blocurile sociale de pe strada Horea.

Constructia gardului va fi finalizata pana cel tarziu la inceputul lunii august.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.