Baia Mare: Inghesuiala la Sectia Primire-Urgenta a Spitalului Judetean

Baia Mare: Inghesuiala la Sectia Primire-Urgenta a Spitalului Judetean

Inghesuiala si medici suprasolicitati la Sectia de Primire-Urgenta a Spitalului Judetean "Dr. Constantin Opris" Baia Mare. Revolta medicilor de familie impotriva semnarii noului contract-cadru cu Casa de Asigurari de Sanatate ii impinge pe tot mai multi pacienti sa apeleze mai mult la serviciile de Urgenta decat la medicii lor de familie.

Conducerea unitatii spitalicesti sustine ca numarul pacientilor care apeleaza la acesta sectie aproape ca s-a dublat fata de saptamanile trecute. "Luni spre marti au fost inregistrati 218 pacienti si de ieri pana astazi, 168. Multi. Foarte multi. Din cate am inteles, medicii de familie si-au redus mult activitatea, ca sa nu zic ca si-au intrerupt-o complet si atunci nu mai dau bilete de trimitere, nu mai scriu retete compensate si toti bolnavii, indiferent de boala, vin la noi", sustine dr. Radu Dragos, director medical Spitalul Judetean de Urgenta "Dr. Constantin Opris" Baia Mare. Media normala de pacienti care se prezinta intr-o zi la Sectia de Urgenta este de 110. In situatia de fata, personalul medical este supraaglomerat pentru ca marea majoritate a cazurilor nu reprezinta urgente. "Drept urmare, nu exista timp si nici energie ca sa fie consultate urgentele asa cum trebuie", mai precizeaza directorul medical al Spitalului Judetean.

UPDATE: Reprezentantii CAS Maramures sustin ca pana la ora actuala, 34 de medici de familie au semnat actele aditionale care le permit sa elibereze retete compensate si trimiteri.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.