Baia Mare: Incidente rutiere pe bandă rulantă, în intervalul 30 decembrie-2 ianuarie

Baia Mare: Incidente rutiere pe bandă rulantă, în intervalul 30 decembrie-2 ianuarie

Şapte accidente rutiere, dintre care două mortale şi încă cinci dosare penale pentru şoferii care au fost surprinşi la volan cu alcoolemie peste limita admisă de lege – acesta este bilanţul întocmit de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş în intervalul 30 decembrie-2 ianuarie.

Un bărbat în vârstă de 35 de ani din Sighet dar şi o tânără de numai 26 de ani din Baia Mare şi-au pierdut viaţa, la volan, în seara de 31 decembrie, respectiv în dimineaţa zilei de 1 ianuarie. Evenimentele rutiere mortale au avut loc în Sighetu Marmaţiei şi în Tăuţii Măgherăuş. "Un alt accident mortal s-a petrecut în dimineaţa zilei de 1 ianuarie, pe raza localităţii Tăuţii Măgherăuş. O conducătoare auto de 26 de ani nu a adaptat viteza la condiţiile de drum în momentul în care a luat o curbă la stânga, maşina a derapat şi s-a izbit de zidul unui imobil. Conducătoare auto a decedat iar pasagerul dreapta faţă este internat cu răni grave la spital", a declarat Gabriela Liahovici, purtător de cuvânt I.P.J. Maramureş.

În intervalul 30 decembrie-2 ianuarie, Serviciul Poliţiei Rutiere Maramureş a înregistrat şase dosare penale, pentru comiterea unor infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. "Cinci dintre acestea au fost întocmite unor şoferi depistaţi conducând autovehicule cu alcoolemie peste limita admisă de lege. Recomandăm în continuare multă prudenţă atât conducătorilor auto cât şi pietonilor. Este perioadă de vacanţă. Părinţilor le recomandăm o supraveghere mai atentă a copiilor. În această perioadă, majoritatea arterelor intens circulate la nivelul judeţului Maramureş traversează localităţi destul de aglomerate. De asemenea, mulţi dintre locuitorii judeţului Maramureş de peste deal sărbătoresc Crăciunul şi Anul Nou pe rit vechi. Recomandăm un consum moderat de alcool şi multă prudenţă la volan.", a adăugat Gabriela Liahovici.

În 2011, pe raza judeţului Maramureş au avut loc cu 12 accidente mai puţine faţă de anul 2010. La nivel naţional, Maramureşul se clasează pe locul 20 în topul judeţelor cu cele mai multe accidente grave. Capul de afiş al acestui top îl deţine judeţul Argeş.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.