Baia Mare: Hotararea de Guvern pentru alegerile partiale de deputat a fost publicata in Monitorul Oficial

Baia Mare: Hotararea de Guvern pentru alegerile partiale de deputat a fost publicata in Monitorul Oficial

Hotararea de Guvern numarul 670 cu privire la stabilirea datei pentru alegerile partiale pentru Camera Deputatilor in Colegiul Uninominal Nr. 2, Circumscriptia Electorala nr. 26 judetul Maramures a fost publicata astazi in Monitorul Oficial al Romaniei, numarul 479.

Totodata, in aceeasi publicatie oficiala a Statului roman apare si Hotararea de Guvern 671 prin care a fost aprobat programul calendaristic pentru realizarea actiunilor din cuprinsul perioadei electorale la alegerile partiale care vor avea loc in Circumscriptia nr. 26 judetul Maramures, Colegiul uninominal nr. 2.

Reprezentantul Guvernului in teritoriu, prefectul Sandu Pocol a precizat faptul ca programul calendaristic include termene de realizare a unor actiuni, potrivit prevederilor Legii nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului si pentru modificarea si completarea Legii 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale respectiv a Legii administratiei publice locale nr. 215/2001 si a Legii 393/2004 privind Statutul alesilor locali, cu modificarile si completarile ulterioare. Astfel, pana la data de 8 iulie trebuie formulate de catre partidele politice, aliantele politice, aliantele electorale, organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale si de catre candidatii independenti care participa la alegeri, cerere catre conducerile serviciilor publice de televiziune si radio pentru acordarea timpilor de antena. Pana cel tarziu la data de 16 iulie, presedintele Tribunalului Maramures, Mihai Pop Cerneanu, trebuie sa comunice opiniei publice data la care se va desfasura tragerea la sorti a judecatorilor care vor alcatui biroul electoral de circumscriptie.

La data de 19 iulie va fi comunicat de catre biroul electoral de circumscriptie numarul minim de semnaturi necesare pentru sustinerea candidaturilor independente. De asemenea, tot pana la acea data se va aduce la cunostinta publica numarul de alegatori inscrisi pe listele electorale permanente.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.