Baia Mare: Fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, este prezent în Maramureş

Baia Mare: Fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, este prezent în Maramureş

Fostul preşedinte al României şi actualmente preşedinte de onoare al Partidului Social Democrat, Ion Iliescu, este prezent în aceste zile în municipiul Baia Mare. Acesta va avea o serie de întâlniri atât cu personalităţile politice din judeţ cât şi cu sindicatele maramureşene, şi nu în ultimul rând cu simpatizanţii acestuia.

Fostul şef al statului şi-a început astăzi programul în municipiul Baia Mare prin lansarea volumului "Ion Iliescu – Fragmente de viaţă şi de istorie trăită". Evenimentul a avut loc la Biblioteca Judeţeană "Petre Dulfu" Baia Mare. "Prezenţa dumneavoastră, domnule preşedinte, în Maramureş, la Baia Mare, în acest moment al lansării cărţii dumneavoastră înseamnă pentru noi maramureşenii în special ca de altfel pentru toţi oamenii de bine din această ţară, un moment de mari emoţii dar şi de mare onoare pentru că astăzi mai mult decât până acum putem să apreciem ceea ce este valoare politică, creată şi purtată prin remarcabili oameni politici cum este domnul preşedinte Ion liescu. Eu cred că această carte pe care am rasfoit-o, n-am studiat-o, o putem asemui cu o cronică de viaţă personală dar şi o cronică a vieţii politice din România, o cronică de viaţă în care autorul, cu multă deschidere şi cu multă sinceritate, îşi prezintă viaţa aşa cum a trăit-o. Cu bine şi cu rele, cu lumini şi cu umbre, cu momente de înălţare dar şi de decădere, cu tot ceea ce înseamnă o viaţă de om trăită în spiritul unei idei", a evidenţiat primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Eugenia Godja. "Acesta este marele câştig al acestei cărţi. Ne arată tuturor cum trebuie să fie un şef de stat, care este activitatea, care este ţinuta şi comportamentul lui", a susţinut preşedintele Partidului Social Democrat Maramureş, Mircea Ursache.

În cursul zilei de mâine, fostul preşedinte va vizita Societatea Romplumb, Piaţa Izvoare, Piaţa Revoluţiei din Baia Mare dar şi societatea Italsofa. După toate aceste vizite, Ion Iliescu va lua parte la o şedinţă a social-democraţilor maramureşeni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.