Baia Mare: Florin Tătaru, deputat PSD: "Legea asistenţei sociale este, de fapt, o lege antisocială"

Baia Mare: Florin Tătaru, deputat PSD: "Legea asistenţei sociale este, de fapt, o lege antisocială"

„Bomboana de pe coliva asistenţei sociale din România”. Aşa caracterizează deputatul PSD, Florin Tătaru, legea asistenţei sociale, care mai are de trecut câteva hopuri până să fie aprobată. Din lipsă de cvorum, proiectul Legii Asistenţei Sociale nu a putu fi votat nici în această săptămână.

Deputatul PSD, Florin Tătaru, a susţinut astăzi o conferinţă de presă alături de senatorul PNL Liviu Titus Paşca, în cadrul căruia au discutat mai multe aspecte despre proiectele dezbătute în parlament, în special despre legea asistenţei sociale şi a proiectului de buget pentru anul 2012. Tătaru susţine că legea asistenţei sociale este de fapt o lege antisocială pe care USL nu doreşte să o susţină. "USL, bineînţeles că nu susţine o nouă lege a genocidului social promovată de PDL şi care prin acest act normativ va legifera practic abandonul statului de la îndeplinirea obligaţiilor sociale faţă de cetăţean", a decalar deputatul PSD, Florin Tătaru.

Potrivit lui Tătaru, scopul unic al legii asistenţei sociale este reducerea fondurilor destinate asistenţei sociale cu o treime prin reducerea categoriilor de prestaţii sociale. "Suntem în faţa abordări cantitative practic, o abordare contabilă, o nouă politică de tăiere a Guvernului PDL pentru că o abordare calitativă a acestei chestiuni şi al acestui domeniu ar presupune cu totul altceva şi anume un alt spirit al reformei. Peste 5.000 de asemenea asistenţi sociali au protestat şi din Bucureşti, şi din Ilfov, şi din Maramureş întrucât de peste 4 luni aceştia nu şi-au luat salariile. Tot în cadrul protestului de ieri, un asemenea asistent social care are o fiică cu handicap a cerut să fie eutanasiată pentru că nu-şi mai poate întreţine familia. Acestea sunt dimensiunile reale ale asistenţei sociale de astăzi din România şi practic legea propusă de Guvernul PDL ar legifera o situaţie de o cruntă anormalitate", a adăugat Florin Tătaru.

Votul final al legii asistenţei sociale a fost amânat pentru săptămâna viitoare.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.