Baia Mare: Fără angajări şi lefuri majorate în 2012

Baia Mare: Fără angajări şi lefuri majorate în 2012

Majorările salariale şi organizarea concursurilor pentru ocuparea unui loc de muncă într-o instituţie publică vor fi îngheţate şi în acest an. Reprezentanţii compartimentului Juridic din cadrul Prefecturii Maramureş au atras atenţia secretarilor unităţilor administrativ teritoriale că nici în 2012, primarii nu vor putea face angajări.

Secretarilor de primării li s-a readus la cunoştinţă de către reprezentanţii Instituţiei Prefectului o serie de obligaţii legislative pe care atât ei cât şi primarii trebuie să le respecte întocmai. Adoptarea bugetului local în termen de 45 de zile de la data publicării Legii Bugetului de Stat în Monitorul Oficial sau prezentarea celor două rapoarte prevăzute de legea administraţiei publice locale sunt doar câteva din obligaţiile amintite de reprezentanţii Prefecturii. "Legat de salarizare, avem legea 283 din 2011, Monitorul Oficial 887 din 14 decembrie 2011, care prevede că în acest an, cuantumul brut al salariilor de bază se menţine la acelaşi nivel cu cel ce se acordă personalului plătit din fonduri publice pentru luna decembrie 2011", a declarat Rodica Pop, şefa compartimentului juridic din cadrul Prefecturii Maramureş.

Directorul compartimentului Juridic din cadrul Prefecturii a mai atras atenţia că şi în acest an a fost prelungită suspendarea concursurilor pentru ocuparea unui post într-o instituţie publică. Mai mult, Rodica Pop a adus în atenţia secretarilor faptul că începând cu 2012, salariul minim pe economie este în cuantum de 700 de lei. "Salariul minim pe economie pentru acest an este în cuantum de 700 de lei, dacă cumva aveţi sub acest cuantum personal în cadrul primăriilor să-i aduceţi la acest nivel", a mai explicat Rodica Pop.

Ocuparea posturilor unice se va putea face doar prin hotărâre de Guvern, cu condiţia ca instituţia  care face angajări să se încadreze în cheltuielile de personal. 
 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.