Baia Mare: Evenimente culturale la Biblioteca Judeţeană "Petre Dulfu"

Baia Mare: Evenimente culturale la Biblioteca Judeţeană "Petre Dulfu"

Colindele vor răsuna în aceste zile la Biblioteca Judeţeană "Petre Dulfu" Baia Mare. De asemenea, vor mai avea loc vernisaje şi lansări de carte. Vezi programul:

Astăzi, de la ora 13.00, Corul studentilor teologi de la Universitatea de Nord Baia Mare

Astăzi, de ora 15.00, Salonul Artelor, vernisajul expoziţiei de pictură: Salonul de iarnă, organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Maramureş şi Asociaţia Pictorilor Baia Mare;

Astăzi, de la ora 11.00, va avea loc la Secţia pentru copii a Bibliotecii Judeţene “Petre Dulfu” activitatea intitulată “Colinde, colinde, e vremea colindelor!” realizată şi susţinută de 15 persoane private de libertate de la Penitenciarul Baia Mare, coordonator preot Alexandru Nuszer. "Acum, când magia sărbătorilor de iarnă ne încălzeşte sufletele şi le înnobilează, în această săptămână premergătoare marii Sărbători a Naşterii Domnului în ieslea săracă din Bethleem, colindele răsună tot mai puternic. Grupuri de colindători se îndreaptă zilnic spre Biblioteca Judeţeană “Petre Dulfu” pentru a-şi colinda gazdele cu care au desfăşurat de-a lungul anului diverse proiecte, programe culturale, activităţi, toate în scopul relansării lecturii în toate mediile. Colaborarea cu Pentitenciarul Baia Mare ( dir. Horea Ştefan Chiş – comisar de penitenciare) este veche şi a demarat cu proiectul “Libertate prin carte!”. Expoziţii din cele mai deosebite: în tehnica quilling, cu materiale din natură, expoziţii de carte tematice, precum şi vizionări de filme, totul s-a realizat în colaborare si sub coordonarea subcomisarului de penitenciare Crina Suciu", se arată într-un comunicat de presă emis de Biblioteca Judeţeană "Petre Dulfu". Oaspeţii vor fi întâmpinaţi cu expoziţii deosebite: în tehnica origami, expoziţie de felicitări de iarnă din arhiva bibliotecii, expoziţii de artă plastică şi expoziţii de carte, toate realizate cu ocazia Sărbătorilor de iarnă.

Miercuri, 21 decembrie, ora 11.00, Corul Jandarmeriei Romane din Baia Mare va poposi la Biblioteca Judeteana "Petre Dulfu" pentru un scurt concert de colinde,

MIERCURI, 21 DECEMBRIE 2011, ora 13.00, Sala de Conferinţe,- Asociaţia ASTRA , Pro Unione şi Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” organizează:„Remember ASTRA 150 de ani”.

Sunteţi invitaţi, cu drag, să vă alăturaţi şi sa-i ascultati!
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.