Baia Mare: EDUCAŢIE ŞI INFORMARE – Copiii au participat la o consultaţie medicală, în postura de părinţi ai păpuşilor "bolnave"

Baia Mare: EDUCAŢIE ŞI INFORMARE – Copiii au participat la o consultaţie medicală, în postura de părinţi ai păpuşilor "bolnave"

Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare şi Asociaţia Papy au început anul trecut o colaborare în beneficiul copiilor care-şi petrec lungi perioade de timp prin spitale, un parteneriat care să ofere copiilor spitalizaţi aceleaşi şanse la informare şi educaţie ca şi copiilor sănătoşi.

Viaţa copiilor spitalizaţi este umbrită de boală, suferinţă, izolare şi multă nefericire. Cei mai apropiaţi le rămân, câteodată, cadrele medicale. Asociaţia Papy a înţeles acest lucru şi şi-a făcut un scop din a umaniza îngrijirile medicale acordate copilului, începând să desfăşoare diverse activităţi pentru copii, în instituţii medicale unde aceştia sunt la tratament. Cum cartea rămâne întotdeauna un prieten loial şi o bună sursă de informare şi educare, asociaţia derulează începând de anul trecut diverse activităţi în vederea stimulării interesului copiilor pentru lectură folosind în acest scop calculatorul sau metodele inedite de prezentare a poveştilor, cum ar fi raconte tapis si kamishibai. Colaborarea bibliotecii cu Asociaţia Papy continuă şi în această vară. Astfel, la Ludotecă s-a desfasurat activitatea „Cu păpuşa la doctor” unde copiii au fost invitaţi să-şi aducă la consultaţie păpuşa bolnavă, familiarizându-se în acest mod cu gesturile îngrijirilor medicale. Aceasă activitate face parte din campania „Acul fermecat”, iniţiată de Asociaţia „PAPY” pentru copiii care se confruntă cu o injecţie. Activitatea a avut un real succes in randul copiilor, acestia beneficiind, din partea doamnei Papiu Gabriela, de toate explicatiile referitoare la modalitatea in care decurge o consultatie medicala si la instrumentarul folosit. Copiii au fost astfel incurajati sa mearga cu incredere la medic ori de cate ori este nevoie.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.