Baia Mare: Echipa nationala de coordonare "Let’s Do It, Moldova!" vine in Baia Mare

Baia Mare: Echipa nationala de coordonare "Let’s Do It, Moldova!" vine in Baia Mare

Echipa Nationala de Coordonare "Hai Moldova!" va veni in Baia Mare in aceasta saptamana, la invitatia coordonatorului regional Adrian Dan Pop, sustinut de Clubul Rotaract Team Baia Mare si Clubul Studentilor Basarabeni Baia Mare.

Miscarea internationala pornita din Estonia abia in 2008 a capatat o amploare de neimaginat. Zeci de tari fac mobilizari generale si se pregatesc de marele eveniment "Let’s Do It, World!" din 2012. Colegii din Chisinau vor participa la activitatile echipei judetene "Let’s Do It, Romania!" in Maramures pana la sfarsitul saptamanii si totodata vor avea ocazia sa cunoasca traditiile si obiceiurile locale. Membrii organizatiilor baimarene se vor asigura ca musafirii sa viziteze cele mai importante obiective turistice ale Maramuresului.

In Republica Moldova, organizarea pentru cel mai mare proiect de implicare sociala s-a facut central, de la Chisinau, prin voluntariatul tinerilor iar pe 16 aprilie, au reusit performanta de a curata Moldova de gunoaie intr-o singura zi, actiune care care au participat aproximativ 100.000 de voluntari.

Unul dintre principalele beneficii ale acestui proiect international il reprezinta chiar schimbul de experienta si o mai buna colaborare si comunicare intre popoare. "Este esential sa invatam unii de la altii si sa dezvoltam relatii de prietenie si colaborare. Prezenta colegilor din Chisinau la Baia Mare va incuraja echipa locala si ne va da forta necesara ca pana pe 24 septembrie totul sa fie pregatit si gata de <sarbatoare>. Cu totii avem un tel comun si o perceptie globala despre problemele cu care se confruntam noi, cu totii, pe aceasta planeta", spune Adrian Pop, coordonatorul regional al proiectului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.