Baia Mare: Doar patru comisari încearcă să ţină "în frâu" evaziunea fiscală la nivelul judeţului Maramureş

Baia Mare: Doar patru comisari încearcă să ţină "în frâu" evaziunea fiscală la nivelul judeţului Maramureş

Sute de ore suplimentare lucrează comisarii Gărzii Financiare Maramureş pentru a combate fenomenul evaziunii fiscale. Fiind şi sezonul concediilor, doar patru comisari sunt în această perioadă zi de zi pe teren şi efectuează controale pe raza întregului judeţ.

Garda Financiară Maramureş efectuează lunar sute de controale în vederea combaterii evaziunii fiscale. În această perioadă este angrenată în acţiuni de control inclusiv conducerea secţiei judeţene. "Având în vedere că este şi o lună de concedii, suntem şi puţini … foarte greu. Sunt sute de ore suplimentare, chiar şi conducerea secţiei este angrenată în acţiunile de control. Nu avem ce să facem pentru că e perioadă de concedii, doi oameni sunt la vamă în Petea zilnic, 7 zile din 7, 4 în concediu şi am rămas 4", a declarat comisarul şef adjunct al Gărzii Financiare Maramureş, Grigore Ghiras.

În luna iulie, principala activitate a secţiei a constat în monitorizarea achiziţiilor intracomunitare cu produse care reprezintă risc fiscal. "S-au efectuat un număr de 89 de desigilări, în cursul lunii iulie. În domeniul jocurilor de noroc insistăm şi în această perioadă. S-au aplicat sancţiuni contravenţionale în sumă de 25.000 lei. S-au efectuat patru verificări la societăţile ce au ca obiect de activitate construcţiile şi materiale de construcţii, aplicându-se o sancţiune contravenţională în sumă de 2.000 de lei", a adăugat Ghiras.

Tot în cursul lunii iulie, au fost întocmite şi înaintate organelor de urmărire trei sesizări penale în valoare de 437.537 lei. Au fost verificaţi şi operatorii economici care exploatează, prelucrează şi comercializează masă lemnoasă. Comisarii Gărzii Financiare au verificat trei astfel de agenţi şi au aplicat 2 sancţiuni contravenţionale în sumă de 11.000 lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.