Baia Mare: DEMERSURI – Ştrandul municipal şi terenul de atletism ar putea trece în proprietatea Primăriei

Baia Mare: DEMERSURI – Ştrandul municipal şi terenul de atletism ar putea trece în proprietatea Primăriei

Bazele sportive din municipiul Baia Mare, aflate în administrarea Direcţiei Judeţene pentru Sport, sunt lăsate în paragină. Pe terenul de atletism, băimărenii aleargă vara în praf şi toamna în noroi iar porţile ştrandului municipal nu s-au deschis nici în acest an. În consecinţă, autorităţile locale vor să ia măsuri şi să le transfere în proprietatea Primăriei.

Dacă Ministerul Educaţiei, Tineretului şi Sportului îşi va da acordul ca bazele sportive din municipiul Baia Mare să treacă în jurisdicţia Primăriei, există şanse ca băimărenii să se bucure din nou de ştrandul municipal, începând cu vara anului viitor. "Pot să le numesc o ruşine pentru Minister, pentru Direcţia Judeţeană pentru Sport, respectiv pentru Clubul Sportiv Municipal, care le administrează. Fac referire la ştrandul municipal şi la terenul de atletism. Eu nu am mers la Ministerul Educaţiei să cer bani. Eu am mers la Minister pentru a ne transfera în proprietate aceste obiective, pentru a putea investi noi bani, autoritatea locală, pentru a genera nişte spaţii de sport şi de agrement aşa cum băimărenii îşi doresc. Din păcate vara, băimărenii aleargă în praf pe terenul de atletism iar toamna în noroi", a declarat primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

În urma demersurilor făcute la Ministerul Educaţiei, autorităţile locale speră ca săptămâna viitoare să fie emisă o hotărâre de Guvern pentru predarea acestor baze către Primăria municipiului Baia Mare. "Asta pentru că, revenind la ştrand, ştim foarte bine că acolo, pentru investiţie, e nevoie şi de timp. Ca să putem cel puţin anul viitor să-l avem funcţional, e nevoie ca din această toamnă să facem proiecte, să licităm şi cât mai devreme să ne apucăm de treabă", a adăugat Cătălin Cherecheş.

Edilul băimărean şi-a mai exprimat dorinţa ca în acea zonă să fie amenajat un spaţiu de agrement şi sport mai amplu, care să includă terenul de antrenament de lângă stadionul municipal, sala veche de sport şi terenul de handbal.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.