Baia Mare: Dan Mihalache despre alegerile din 21 august: "O bătălie între corupţia PDL şi alternativa pozitivă de guvernare a USL"

Baia Mare: Dan Mihalache despre alegerile din 21 august: "O bătălie între corupţia PDL şi alternativa pozitivă de guvernare a USL"

"Este o bătălie politică simbolică între PDL şi USL. Aşa a caracterizat Dan Mihalache, consilierul preşedintelui Partidului Naţional Liberal, alegerile din data de 21 august pentru postul de deputat vacantat de Cătălin Cherecheş, actualul edil al municipiului Baia Mare.

Dan Mihalache a declarat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la sediul Partidului Naţional Liberal din Baia Mare că alegerile de duminică reprezintă o bătălie între ceea ce înseamnă incompetenţa, haosul şi corupţia actualei guvernări şi alternativa pozitivă oferită de USL din punctul de vedere al programelor şi al calităţii actului de guvernare. "Am făcut această conferinţă de presă şi pentru a arăta că suntem întreg dispozitivul Uniunii Social Liberale, împreună cu domnul primar, domnul viceprimar, angrenaţi în ceea ce noi dorim să fie o victorie a opoziţiei. Am văzut, tocmai pentru că e o bătălie simbolică foarte puternică, faptul că Guvernul României a redescoperit Maramureşul în prag de campanie electorală după ce trei ani de zile preşedintele tuturor maramureşenilor bătea din buze pentru că nu ştia să justifice lipsa de audienţă la proprii săi miniştri", a declarat Dan Mihalache, consilierul preşedintelui Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu.

Tot în cadrul aceleiaşi conferinţe, Dan Mihalache a ţinut să clarifice poziţia fostului edil Cristian Anghel în Partidul Naţional Liberal, asta deoarece în ultima perioadă au existat o serie de zvonuri că Anghel ar fi încă membru PNL: "Noi, Partidul Naţional Liberal, nu ne-am confruntat până acum cu o situaţie similară în care un membru marcant, cum era domnul Anghel, al Biroului Politic Central să fie condamnat în instanţă, să execute pedeapsa, să aibă interzicerea drepturile politice şi civice, chiar dacă din unghiul nostru de vedere a fost o nedreptate, aici vorbim de o decizie a instanţei. Situaţia fostului primar Cristian Anghel trebuie judecată în parametri, din păcate, a statutului PNL. Iar statutul PNL spune în mod expres că atâta vreme cât drepturile politice sunt interzise, nu poţi fi primar. Dar probabil că vom avea o discuţie şi în delegaţia permanentă, forurile statutare pentru a clarifica. Dar repet, nu ne-am confruntat până acum cu asemenea situaţie. Nu are cum să fie membru PNL, conform statutului", a adăugat Dan Mihalache. "În Capitolul 3, articolul 9 din Statutul Partidului Naţional Liberal scrie următorul lucru: orice persoană care a împlinit vârsta de 18 ani poate deveni membru al Partidului Naţional Liberal dacă îndeplineşte următoarele condiţii cumulative: acceptă să adere la statut, la codul etic şi la program şi să le respecte, nu este membru al unui alt partid politic, nu se află în situaţia de interdicţie prevăzute în legea partidelor politice, nu a săvârşit grave abuzuri sau nereguli în funcţii publice sau politice, nu este interzisă prin hotărâre judecătorească definitivă exercitarea drepturilor politice sau cetăţeneşti. De aici fiecare înţelege ce doreşte", a concluzionat primarul liberal al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.